BRUTALEN UMOR PRETRESA SOSEDE: S sekiro pokončal leto in pol starega otroka, mati se bori za življenje (VIDEO)

Kronika

Moški v Zagrebu je v sredo zvečer s sekiro napadel 42-letno žensko in njeno enoinpolletno hčerko. Otrok je zaradi hudih poškodb umrl, moški pa je izgubil življenje v nesreči na zagrebški obvoznici. S policije so sporočili, da je v primeru moškega šlo za samomor, ženska pa se še vedno bori za življenje.

Hiša, kjer je prišlo do grozljivega zločina.

Z zagrebške policijske uprave so sporočili, da so v sredo zvečer prejeli več klicev zaradi družinskega nasilja na območju naselja Peščenica. Prva je ob 20.26 klicala 42-letna ženska, žrtev, in prijavila zlorabo s strani najverjetneje alkoholiziranega nekdanjega moža, starega 43 let, po poročanju hrvaških medijev gre za Gorana Kneževića po rodu iz Bosne. Nato sta v naslednjih 12 minutah sledila še dva klica občanov, eden o prepiru na cesti in eden o poškodbi s sekiro.

Zagrebačka policija povodom stravičnog ubojstva: U Kozari Putevima sjekirom ubijeno dijete i teško ozlijeđena majka

Objavil/a Zagreb.info dne Četrtek, 05. januar 2023

"Policijski uslužbenci so bili napoteni na kraj dogodka takoj po prvem klicu. Ugotovili so, da je 43-letnik s sekiro zadal udarce po glavi otroku in materi otroka, ki sta bila v težkem stanju in so jima policijski uslužbenci nudili prvo pomoč takoj na kraju dogodka," so sporočili z zagrebške policijske uprave. Pojasnili so, da so obe žrtvi odpeljali v bolnišnico, a je otrok danes v jutranjih urah zaradi hudih poškodb umrl.

Susjedi progovorili o počinitelju strahota u Kozarim putevima: 'Bio je dobar tata, ne znam što mu se dogodilo'

Susjedi progovorili o počinitelju strahota u Kozarim putevima: 'Bio je dobar tata, ne znam što mu se dogodilo'

Objavil/a Zagreb.info dne Četrtek, 05. januar 2023

Predstavnica pristojnega centra za socialno delo v Zagrebu Vesna Drobac je danes na novinarski konferenci dejala, da je njihov center pri družini posredoval že večkrat, a ni bilo razloga, da materi odvzamejo otroke. Eden od otrok je polnoleten, dvoje mladoletnih, storilec pa ni živel z njimi, ampak je prihajal občasno, saj je bil eden od otrok njegov in ga je prihajal obiskovat.

Vodja oddelka za mladoletne prestopnike in za kriminaliteto na škodo mladih in družin Nikolina Grubišić Požar pa je pojasnila, da so pri družini nazadnje posredovali marca 2021, ko je nehala veljati prepoved približevanja. Storilec je bil po njenih besedah že v zaporu zaradi drugih kaznivih dejanj. Grubišić Požar je še dejala, da je mati v slabem stanju in življenjsko ogrožena ter z njo ne morejo govoriti, o motivih za zločin pa ni želela ugibati.

42-letnica naj bi večkrat v preteklosti prišla na policijo, vendar nikoli ni podala uradne prijave. Takšna dejanja pa se preganjajo samo na predlog žrtve oziroma po prijavi. S 43-letnikom se je odločila prekiniti vse stike, saj se nikakor ni želel spremeniti, ji je pa od takrat povzročal neprestano še večje probleme. V času božičnih praznikov naj bi postal še bolj problematičen, saj se je brat 42-letnice odselil stran in ni bilo več nikogar, ki bi jo branil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija