GROZA V DALMACIJI: Umoril brata, nato še sosedovega 16-letnega sina (VIDEO)

Kronika

Dalmacija je danes od jutra zavita v črno, v Pločah sta bila umorjena 16-letni dijak gimnazije in Mitra R., ki se je ukvarjal z zbiranjem starega železa in električnih odpadkov. Življenje jima je vzel Mitrov brat Milenko, domačinom dobro znan po nasilnem vedenju.

Domačini iz Ploč so vedeli za zamere, ki jih je imel Milenko do družine 16-letnika že dolga leta. Oče 16-letnika je celo zazidal okno, ki je gledalo na Milenkovo stanovanje, prepiri so se pa še kar nadaljevali. Zato se je z družino preselil v drugo stanovanje na drugem koncu Ploč. V drugo stanovanje se je preselil tudi umorjeni Mitra, s katerim se je družina 16-letnika dobro razumela. Vendar jim je morilec še kar naprej grozil.

Danes nekaj minut pred 8.00 je Milenko na deponiji starega železa najprej umoril svojega brata Mitro tako, da je vanj izstrelil več nabojev. Nato se je odpravil poiskati najstnika, za katerega je vedel, da gre vsako jutro ob istem času in po isti poti v šolo.

V neposredni bližini je parkiral svojega yuga 45 in s puško ovito v krpo počakal na 16-letnika. Po navedbah prič je izstrelil štiri naboje, eden je fanta zadel v glavo.

Moškega so policisti prijeli na magistralni cesti pri kraju Opuzen in je bil prepeljan v pripor v Dubrovnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija