GROZA PRED OSNOVNO ŠOLO V NOVI GORICI: Otrokom grozil z nožem

Kronika

Pred novogoriško OŠ Frana Erjavca je v četrtek nekaj minut pred 14.00 moški z nožem grozil otrokom. Ti so pred njim pobegnili, eden od njih pa je poklical 113.

Gre za čas dneva, ko šolarji pred šolo čakajo avtobus ali drugi prevoz, da jih odpelje domov. Nekateri domov odhajajo peš. OŠ Franca Erjavca stoji v blokovskem okolišu Nove Gorice, v neposredni bližini doma za upokojence.

V četrtek nekaj minut pred 14.00 je do njih pristopil moški in jim zagrozil z nožem. Kot poročajo mediji, naj bi živel v neposredni bližini in se v preteklosti že večkrat pritoževal nad otroškim živžavom.

Otroci so se očitno dobro znašli, saj so se razbežali, eden pa je poklical policijo. Eden od staršev je o dogodku obvestil ravnateljico, ki je nato prav tako podala prijavo na policijo. Na PU Nova Gorica informacij v zvezi z dogodkom ne dajejo, za medije so potrdili le, da dogodek obravnavajo.

Moškega naj bi policisti kmalu po incidentu prijeli in je bil prepljena na psihiatrično zdravljenje.

Spomnimo, gre za drugi podoben incident na območju Nove Gorice, ki se je pripetil v zadnjem času. Novembra lani je pred OŠ Solkan eden od očetov prišel z motorno žago.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija