GRIZANČIČ ZA VIKEND NAPOVEDUJE OBČUTNO OHLADITEV: V nedeljo največ 13 stopinj!?

Koper

Vročina nas je letos zajela dobesedno čez noč in to že veliko pred uradnim začetkom poletja. V Kopru smo, denimo, s torka na sredo že zabeležili prvo letošnjo tropsko noč, kar pomeni, da se temperatura ni spustila pod 20 stopinj Celzija. Po nenadni vročini pa obalni vremenoslovec Valter Grizančič napoveduje precejšnjo ohladitev. Za več stopinj naj bi se ohladilo tudi morje, ki ima sicer že prijetnih 23 stopinj.

Po napovedih vremenoslovcev bo danes in jutri še zelo toplo, termometri bodo po državi kazali od 25 pa do 31 stopinj Celzija. Danes popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v hribovitih krajih zahodne in severne Slovenije bo možna kakšna ploha ali nevihta. Jutri bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti, popoldne in zvečer bodo nastale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto, možna bo tudi kakšna močnejša nevihta, piše na spletni strani Agencije za okolje (Arso).

V soboto bo občasno deževalo, na Primorskem bo možna kakšna nevihta, največ padavin naj bi bila sicer deležna osrednja Slovenija. "Ob morju bo nekaj padavin v soboto in predvidoma iz sobote na nedeljo," pravi Grizančič. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem burja, ki bo najmočnejša od sobote zvečer do nedelje zjutraj. Najmočnejši sunki lahko, tako obalni vremenoslovec, presežejo 80 kilometrov na uro. Tudi v nedeljo bo oblačno, padavine bodo od severozahoda do večera povsod ponehale, veter bo slabel.

Sobota se bo začela toplo, nato pa bo sledil preobrat. Temperature naj bi se tako gibale med 14 in 20 stopinjami, v nedeljo pa naj bi sledil še večji šok za telo: imeli naj bi od 8 pa do največ 13 stopinj Celzija. "Tudi na Obali bo pod 20 stopinjami," zatrjuje Grizančič.

Zaradi burje se bo občutno ohladilo tudi morje, dodaja: "Trenutno ima 23 stopinj, do jutri bi se lahko ogrelo še za približno pol stopinje. V nedeljo pa bo najbrž imelo pet do šest stopinj manj."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  27 .05. 2022 ob  06: 41
-1
@vseved# kaj Valterja......?;-)))))
vseved |  26 .05. 2022 ob  15: 57
@Martin Kacur, iz tvojih ust v božja ušesa.
Martin Kacur |  26 .05. 2022 ob  15: 53
12
Mega, vikend brez žabarjev
vseved |  26 .05. 2022 ob  15: 43
Kje pa je fotografija lepega dečka?