GRDOVIĆEV "NASTOP" V MAREZIGAH: "Organizator bi moral takšno vedenje obsoditi in se opravičiti"

Koper

Pretekli vikend je v Marezigah prišlo do incidenta, ko je na Prazniku refoška in slovenske Istre nastopil dalmatinski pevec Mladen Grdović. Dogodek je sprožil val ogorčenja na družbenih omrežjih, na posnetkih, ki so se hitro razširili, pa je bilo slišati tudi publiko, ki je pevca izžvižgala. Grdović je nastopil vidno vinjen. Po le nekaj odpetih pesmih je izgubil ravnotežje in padel. V uredništvo smo prejeli javno pismo članov skupine SUP (Skupno ustvarjanje pomoči), ki deluje pod okriljem Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše, navezuje pa se na naš avdiovizualni prispevek o dogodku, v katerem smo pridobili tudi odziv organizatorja oziroma njihovega predstavnika za odnose z javnostjo ter obiskovalcev, ki so se dogodka udeležili. 

Skupina SUP navaja, da se jim zdi nesprejemljivo opravičevati takšno obnašanje glasbenika, še posebej zato, ker gre za javno osebo, te pa naj bi se "zavedale odgovornosti, ki jo ta status prinaša in se nam zatorej ne more oziroma ne sme smiliti".

Sprašujejo se, "zakaj se je na tako pomemben dogodek povabilo nastopajočega, pri čemur je obstajala utemeljena bojazen, da nastopa ne bo opravil profesionalno" in o kakšni empatiji je govoril predstavnik za odnose z javnostmi organizatorja dogodka. Spomnimo, Grdović je po poročanju hrvaških medijev v preteklosti že večkrat nastopil v vinjenem stanju, prav tako naj bi ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola tudi že aretirali. Dalmatinec se je na incident že odzval.

V skupini SUP se jim zdi nedopustno takšen pripetljaj pospremiti z besedami "ni tako grozno, kaj čmo" in "saj Mladena poznamo, vemo kakšen je"

Po njihovem mnenju bi bil edini pravi odziv organizatorja, da takšno vedenje obsodi, se opraviči in zagotovi, da taka oseba na njihovem odru ne bo več nastopila.

Kot dodajajo, se negativni trend med mladimi le tako lahko obrne v pravo smer, saj "otroci vidijo, kaj odrasli počnemo in slišijo vse, kar odrasli rečemo. Večino stvari pa se naučijo ravno z zgledom in to je ena od naših najbolj pomembnih nalog, tj. delovati z zgledom".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  29 .05. 2022 ob  10: 01
-3
Običajno so največji moralisti in varuhi pravic otrok goreči pripadniki rimokatoliški cerkvi in sama cerkev, Nikakor pa jin ne moti pedofilija in spolno zlorabljanje otrok ki se dogaja v cervi.
kokodek |  29 .05. 2022 ob  09: 32
lažno zgražanje!!! otroci vidijo,slišijo in občutijo veliko hujših reči pa se nobeden ne zgane. v poplavi vplivnežev, motivatorjev, trenerjev, instant doktorjev, internet znanstvenikov ...in po covid zaprtju je ena pristna pijandura na odru magnet za narod.....
Šperjo |  28 .05. 2022 ob  15: 12
organizatorji -takoj še en koncert !!!
od 22- do 00 GRDOVIČ
00-02 TEQUILA

Piero Panin |  28 .05. 2022 ob  02: 39
Katastrofa da zena povabi moza in da gresta zaplesat na priljubjeno skladbo z katero sta se morda spoznala al ljubila...in pol clovek mrtvo pijan na odru in ne more niti vstat
vseved |  27 .05. 2022 ob  17: 53
Ma kaj nabijate s tem pijančkom!
mozartkugeln |  27 .05. 2022 ob  16: 16
19
Mamamia, bi rekel da je gospod Mladen pil tinto, ma ste jo očitno vi gospodje in gospe SUP.