GORIŠKI IN TRŽAŠKI KRAS V OGNJU: Zaprta avtocesta, ustavljen železniški promet, okvara na hidrantu v Opatjem selu (VIDEO)

Kronika

Hudim razmeram na Krasu ni videti konca, trenutno so na delu skoraj vsi gasilci iz Goriškega in Tržaškega. Zagorelo je pod daljnovodom med Mirnom in Opatjim selom, ogenj se širi proti Italiji. Ob železniški progi med Devinom in Sabliči gori na več lokacijah. Železniški promet je prekinjen.

Najhujše je trenutno pri Moščenicah, kjer je policija zaprla cesto med Moščenicami in Cesto za Dol. Gasilcem so prišli na pomoč prostovoljci tržiške in goriške civilne zaščite. Pri gašenju pomaga helikopter.

Ancora incendi in Carso, triplo focolaio in zona Lisert

Ancora incendi in Carso, triplo focolaio in zona Lisert ARTICOLO, FOTO e altro VIDEO --> http://tiny.cc/4tmtuz

Objavil/a Trieste Cafe dne Torek, 19. julij 2022

Ponovno se je vnel požar pri Sabličih, kjer je gorelo pred nekaj dnevi. Ogenj je dosegel območje občine Devin-Nabrežina.

TRIESTE: Terribile incendio all’altezza della barriera autostradale del Lisert

Objavil/a Gigi Di Meo dne Torek, 19. julij 2022

Opoldne je ponovno zagorelo pod daljnovodom na območju med Mirnom in Opatjim selom, čisto blizu lokacije, kjer je gorelo že v petek. Ogenj se širi proti Italiji. Naši gasilci so že zaprosili za pomoč helikopterja. Dodatno težavo povzroča hujša okvara na vodovodnem omrežju Opatje Selo-Sela na Krasu.

Vsi hidranti na tem območju, kjer so se gasilske enote doslej oskrbovale, so ostali brez vode. Vodo za gašenje bodo zdaj gasilci vozili s cisternami predvsem iz Mirna, prav tako bodo morali s cisternami dovažati vodo na heliport za polnjenje odvzemnih mest - bazenov za helikopterje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija