Goran Dragić v boju za evropskega igralca leta

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić v letu 2013 igra najboljšo košarko v svojem življenju, prvi strelec Phoenix Suns v severnoameriški ligi NBA in član prve peterke EuroBasketa 2013 pa se poteguje za dve priznanji. Dragić je kandidat za nastop na All Stars vikendu lige NBA in kandidat za evropskega igralca leta po izboru Fiba Europe.

All Stars tekma bo 16. februarja v New Orleansu, na tekmi zvezd pa ni zaigral še noben Slovenec, prav tako ni bil še noben slovenski košarkar evropski igralec leta med člani.

Za Dragića lahko košarkarski navdušenci glasujejo preko spletne strani allstarballot.nba.com in Twitterja s tvitom Goran Dragic #NBABallot. Glasovanje poteka do 20. januarja 2014. Za evropskega igralca leta je možno glasovati preko spletne strani fibaeurope.com.

Dragić trenutno dosega 17,9 točke, temu pa doda še 6,7 podaje in 2,9 skoka na tekmo. V tej sezoni je na 19 tekmah dvakrat presegel mejo 30 točk, devetkrat pa je podelil osem ali več podaj. Dragić je trenutno 31. strelec in 11. podajalec lige NBA. V zahodni konferenci na položaju organizatorja igre več točk od njega dosegajo le Stephen Curry, Russell Westbrook, Damian Lillard, Ty Lawson, Chris Paul in Mike Conley. Na EuroBasketu v Sloveniji, kjer je bil s povprečjem 15,8 točke na tekmo prvi strelec slovenske reprezentance, je bil izbran v idealno peterko prvenstva, Slovenija pa je EP končala na petem mestu.

Deli novico: