GOLOBOV ODGOVOR NA POSVETOVALNI REFERENDUM: "Ne bomo izgubili niti dneva"

Slovenija

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob je napovedal, da bo nova vlada kljub predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o spremembah zakona o vladi oblikovana do 3. junija. Nova vlada bo začasno delovala po veljavnem razrezu. Ministrstvo za delo bo začasno vodil Luka Mesec, za infrastrukturo Bojan Kumer in za izobraževanje Igor Papič.

"Resda bomo šli po nekoliko drugačni poti, ampak šli bomo enako hitro," je Golob napovedal po tem, ko je stranka SDS danes vložila pobudo za posvetovalni referendum na zakon o vladi, s katerim so stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica predlagale reorganizacijo vlade s spremenjenimi pristojnostmi in tremi dodatnimi resorji.

Golob je napovedal, da bodo ministrski kandidati, ki so po veljavnem razrezu ostali brez resorja, na obstoječih ministrstvih prevzeli vlogo državnih sekretarjev. "Ne bomo izgubili niti dneva," je dejal. Oblikovanje vlade, kot so si jo zamislili, pa pričakuje v roku 45 dni, saj lahko DZ o predlogu za referendum odloča šele po 30 dneh.

Glede možnosti zlorabe instituta referenduma je ocenil, "da je čisto mogoče, da bomo imeli stanje permamentnih referendumov".

Podpis koalicijske pogodbe med prihodnjimi koalicijskimi partnerji je sicer predviden za torek, je še napovedal Golob.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  18 .05. 2022 ob  21: 15
edino pravilno, da so sds in nsi izgubili volitve, še naprej kažejo sprevrženost, sovraštvo in primitivizem s katerim zastrupljajo državo!!!!!
vseved |  18 .05. 2022 ob  20: 05
@istriano, tudi stroški življenja so največji.
Istriano |  18 .05. 2022 ob  17: 01
Več ministrstev pomeni več stroškov in slabšo učinkovitost.

Švica ima izredno učinkovito vlado s samo šestimi ministricami oziroma ministri in predsednikom ali predsednico vlade. Njihov predsednik vlade je hkrati tudi predsednik države. Kakšni so njihovi rezultati s tako majhno "vladico" (6 1)? Rezultati so taki, da so njihove povprečne plače NAJVIŠJE NA SVETU!!!!!
vseved |  18 .05. 2022 ob  16: 10
Golob zaenkrat kar dobro parira Janši.