GNUSNO MAŠČEVANJE: Severna Koreja sosedi poslala balone s smetmi in živalskimi iztrebki (FOTO)

Svet

Južna Koreja danes poroča o več kot 200 balonih s smetmi, straniščnim papirjem in domnevnimi živalskimi iztrebki, ki jih je nad njeno ozemlje poslala Severna Koreja. Oblasti so prebivalce posvarile pred dotikanjem vsebine vrečk in jih pozvale, naj se zadržujejo v notranjih prostorih.

Na fotografijah, ki so zaokrožile po svetovnem spletu in v južnokorejskih medijih, je mogoče videti nekaj metrov velike bele balone, ki prek močno utrjene meje med državama nad Južno Korejo nosijo vrečke z različnimi odpadki in domnevni iztrebki, so danes poročale tuje tiskovne agencije.

Južnokorejske oblasti so balone zaznale v osmih južnokorejskih provincah in državljanom že v torek zvečer priporočile izogibanje dejavnostim na prostem ter dotikanja predmetov, češ da vsebujejo umazane odpadke in smeti.

Zaenkrat južnokorejska vojska še preučuje, ali baloni morebiti vsebujejo tudi severnokorejske propagandne letake. Pjongjang tudi obtožuje, da njegova dejanja pomenijo kršitev mednarodnega prava in ogrožajo varnost prebivalcev Južne Koreje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Severna Koreja je sicer nedavno posvarila svojo južno sosedo, da se bo maščevala za "redno raztresanje letakov in drugih smeti", ki jih južnokorejski aktivisti pošiljajo nad njeno ozemlje oz. obmejno območje.

Pjongjang tokrat balonov k severni sosedi ni poslal prvič, so pa ti ponavadi vsebovali le propagandno vsebino. Tudi iz Južne Koreje večkrat poletijo baloni z vsebino, uperjeno proti severnokorejskemu voditelju Kim Jong-unu. Ti včasih prenašajo še denar, v Severni Koreji prepovedane medijske vsebine in druge predmete, piše BBC.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  29 .05. 2024 ob  14: 54
In kaj je pisalo mogoče na vrečkaj Made in North Korea?
Dej dej..samo hocejo podpihovat sovraštvo! Glede na to kako zelo so obe drzave ob mejah zastražene je to zelo zelo zelo malo verjetno da bi se zgodilo! Kaj so vsi na mejah spali? So radarji odpovedali? Nevem kakšen dober razlog bi si lahko izmislili. To je pa ko si ritoliznik Amerike,kot Ukrajina itd..