GNEČA NA CESTAH IN MEJNIH PREHODIH NE POPUŠČA: Za prestop meje se čaka v urah

Slovenija

Na slovenskih cestah in mejnih prehodih tudi v večernih urah ostaja gneča. Pred predorom Karavanke vztraja devet kilometrov dolga kolona vozil, zaradi varnosti ga občasno zapirajo. Na mejnih prehodih s Hrvaško je treba za vstop v državo čakati tudi do dve uri.

Na gorenjski avtocesti sta za tranzitni promet zaprta izvoz Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane ter uvoz Jesenice zahod proti Karavankam. Vozniki za pot od Ljubljane do Karavank po podatkih Prometno-informacijskega centra potrebujejo nekaj več kot dve uri. Proti Kranjski Gori je možen izvoz Lesce, proti Avstriji pa Ljubelj.

Promet je prav tako zgoščen na cestah Hrpelje - Kozina.

Na mejnih prehodih se za vstop v Slovenijo najdlje čaka na Gruškovju in Obrežju, in sicer od ene do dveh ur. Do eno uro je treba čakati tudi na mejnih prehodih Metlika in Starod, do pol ure pa na mejnih prehodih Jelšane, Vinica in Dragonja. Vozniki, ki so namenjeni na Hrvaško, trenutno najdlje čakajo na prestop meje na Dragonji, Jelšanah in Sečovljah, do pol ure.

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste opozarjajo, da vremenska napoved kaže na nadaljevanje nestanovitnega vremena, zato vse udeležence v prometu pozivajo k previdnosti, ne le voznike, pač pa tudi tudi pešce, kolesarje, uporabnike skirojev, motoriste in ostale.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija