GLOBE ZA KOPALCE: Ostrejša pravila in celodnevni nadzor na morju

Istra

S poletno sezono so na morju začela veljati bolj ostra pravila. Inšpektorji bodo poostreno nadzorovali kopalce, ki se bodo preveč oddaljili od obale. Dvojna patrulja pa bo nadzorovala lastnike oziroma voznike čolnov privezanih na mrtva sidrišča. Betonske bloke v morju, ki omogočajo nezakonite priveze, je Uprava za pomorstvo že začela odstranjevati, poroča portal Siol.

Plavalcu, ki ga bo inšpektor zalotil, da je od obale oddaljen več kot 150 metrov, bo izdal globo. Oglobili naj bi že 50 plavalcev. Bolj budno bodo pazili tudi na objestne kopalce.

Lastnike čolnov, ki bodo privezanih na črnih privezih, za enkrat le opozorijo, v prihodnje pa bodo tudi njim začeli izdajati globe. Kazen bodo izrekli tudi voznikom čolnov, ki bodo sidrali preblizu območja namenjenega kopalcem.

Globe so precej visoke. Za plavalce, jadralce in jahtarje znašajo med 400 in 5000 evri, piše portal. Opozarjati so inšpektorji začeli pred petimi leti, po novem bodo dodane plovke s tablicami in navodili, območje pa bodo nadzirali z dvema patruljama. Nadzor bo trajal od približno 9. ure zjutraj do 20. ure zvečer.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  24 .06. 2019 ob  12: 05
@tupamaros , to je bolj poredko, glede da si stalno v pličaku.
vseved |  24 .06. 2019 ob  09: 49
15
kdaj bodo začeli preganjat lastnike psov, ki se prosto sprehajajo in serjejo vsepovsod?
Prognostik |  24 .06. 2019 ob  08: 25
-1
Jaz odplavam malo dlje od obale kadar hočem masturbirat. Zdej ni to ne smem več, še to mi bo država odvzela.
td |  24 .06. 2019 ob  08: 22
Pohvalno. Ko bi še nekdo preverjal, kaj počnejo npr. motorji, ki divjajo recimo 60 na uro po kolesarskih stezah, pa ko bi občina končno postavila vidne oznake, da promenada med Koprom in Semedelo NI za kolesarje (ki so pogosto, še posebaj tujci, vidno zmedeni, ko pridejo pri Semedeli do ovir), .... Žal je tako, da večini pomaga samo nadzor in kazni.
vseved |  24 .06. 2019 ob  08: 03
So že bili v Valdoltri?