GLOBE PADALE KOT ZA ŠALO: Koprčan na 'sprehod' po hitri cesti, 36-letnico pridržali zaradi vožnje pod vplivom drog

Kronika

V soboto ob 20.12 so bili policisti obveščeni, da pešec hodi po hitri cesti od Škofij proti Kopru. Našli so 50-letnega pešca iz Kopra in mu izdali plačilni nalog.

Hitra cesta med Škofijami in Koprom

Za volan sedla pod vplivom alkohola

V petek ob 19.30 so bili koprski policisti obveščeni, da sta na Fornačah v vozilu dva močno vinjena. Policisti so vozilo ustavili na Belem križu. 60-letni voznik se je na kraju začel nedostojno vesti in ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odredili pridržanje. Poleg tega da ne poseduje vozniškega dovoljenja, mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,84 mg alkohola/l izdihanega zraka. Izdan mu je bil plačilni nalog, sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo dopoldan so policisti v Ankaranu obravnavali domačina, ki je vozil osebni avtomobil z dvema različnima registrskima tablicama. Poleg tega, da je imel nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugemu vozilu, nima veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil B-kategorije, vozil je neregistrirano vozilo in to pod vplivom alkohola. Vozilo tudi ni bilo zavarovano, kar je po zakonu obvezno. Za vse kršitve mu sledi obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična.

Mopedist vozil z neprilagojeno hitrostjo, padel in si poškodoval glavo

V nedeljo ob 19. uri so koprski policisti prejeli obvestilo, da je 43-letni domačin peljal neregistriran moped iz vasi Vrbovo preko mostu proti regionalni cesti. Pri tem je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel. Med vožnjo ni uporabljal čelade. Na kraju ga je pregledal zdravnik in ugotovil poškodbe po glavi, po prvih podatkih se je lažje poškodoval. Odrejen mu je bil strokovni pregled na alkohol.

Fotografija je simbolična.

36-letnico pridržali zaradi vožnje pod vplivom drog

V nedeljo popoldan so v Borštu ustavili 15-letnika, ki je vozil neregistrirano motorno kolo Gillera Runer, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, poleg tega so mu zasegli še manjšo količino prepovedane droge konoplje. Sledita obdolžili predlog in globa po izvedenem hitrem postopku.

Istega dne ob 22.40 so policisti v Portorožu ustavili 36-letno voznico osebnega avtomobila in ji odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,00 mg alkohola/l izdihanega zraka. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog oz. psihoaktivnih stvari, je bil opravljen še hitri test in postopek za prepoznavo simptomov, ki je bil pozitiven. Odrejen ji je bil strokovni pregled, ki ga je odklonila. Policisti so ji zasegli snov, za katero se sumi, da je prepovedana droga. Voznici so odredili pridržanje, sledita ji hitri postopek in obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična.

Vlomilci niso počivali

V soboto so v Kopru vlomili v pritlično stanovanje, ga razmetali in lastniku ukradli ročno uro znamke Tag Heuer.

Dan kasneje je v Sežani nekdo vlomil v stanovanje in odnesel računalnik, zlatnino in nekaj gotovine.

Fotografija je simbolična.

S ponarejenimi dokumenti hotel v Slovenijo

V nedeljo se je na mejni prehod Starod kot sopotnik v avtobusu pripeljal 27-letni državljan Kosova s ponarejeno osebno izkaznico Italije. Bil je zavrnjen, sledi mu kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija