GLOBALNA TEORIJA ZAROTE PROTI 5G OČITNO USPEVA TUDI V KOPRU: Zaskrbljeni krajani pisali predsedniku KS

Koper

Luka Koper, Telekom Slovenije in podjetje Internet institut d.o.o. sodelujejo pri projektu Evropske komisije 5G-LOGINNOV v okviru programa Obzorje 2020, v sklopu katerega bodo v koprskem pristanišču testno preizkušali omrežje 5G na področju varovanja pristanišča in okolja ter izboljšave operativnih procesov. Novica, da bo Luka Koper sodelovala v omenjenem projektu, je očitno zmotila nekatere krajane, ki ne podpirajo uvajanja pete generacije mobilnih omrežij.

(foto: Tomaž Primožič/FPA)

Od bralca smo v uredništvo prejeli precej jezno pismo Koprčanke Tamare Čok, ki naj bi pisala v imenu skupine občanov. Pismo je bilo očitno naslovljeno na Krajevno skupnost (KS) Koper center. "Od Krajevne skupnosti Koper center oziroma njenega predsednika zahtevamo, da takoj ustavi kakršno koli testno ali drugačno uporabo 5G-tehnologije. Opozarjamo, da se je dogovor o testiranju izvršil mimo javnosti in je zato nedopustno in celo protiustavno takšno testiranje. Ne želimo in predvsem NE DOVOLIMO, da se mimo nas vseh, v naši okolici izvajajo tovrstni eksperimenti!" piše v pismu.

"Zaradi velikanske zmede na tem področju, predvsem pa zaradi vedno večjih opozoril znanstvenikov iz celega sveta, da je nova tehnologija izjemno škodljiva za ljudi, živali in rastline, se sprašujemo, kako to, da mestne oblasti niso vprašale občank in občanov za dovoljenje ali konsenz za testno uporabo tehnologije 5G?" je zapisano.

(vir: Pixabay)

"Glede na dejstvo, da ta tehnologija ŠE NI BILA testirana in se zato izvaja testiranje v našem okolju oziroma na nas in naših otrocih, bi bilo skrajno neodgovorno ter celo kriminalno dejanje, v kolikor VI kot direktni predstavnik občank in občanov, ne bi reagirali. Opozarjamo vas, da boste v prvi vrsti odgovorni VI ter župan Kopra, v kolikor bomo Koprčani imeli zdravstvene težave!" še preberemo v precej ostrem zapisu, ki mu je priložena tudi kopica internetnih povezav za dostop do znanstvenih člankov.

V času pandemije novega koronavirusa so se po svetu, tudi pri nas, naravnost 'razcvetele' različne teorije zarote, povezane s 5G. Večji del aktivistov trdi, da omrežje 5G predstavlja nevarnost za zdravje, nekateri pa gredo korak dlje in povezujejo pandemijo covid-19 z omrežjem 5G.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  25 .05. 2020 ob  09: 14
Luka je zelo primerna za manipulacije.
Vi koperčani ste poskusni zajci in nimate nobene koristi od Luke.
Noter delajo itak samo jugoviči. Sindikat Luke je tiho njega treba zrušit.
Luka močno onesnažuje zemljo, vodo, zraku in sedaj spet v zraku.
G5 je neznanka zato počnejo poizkuse na dvorišču Luke ker tam ne morete protestirat.
Občinsko upravo treba takoj zamenjati, ker vam laže. Lp
Piero Panin |  21 .05. 2020 ob  21: 41
Ze tako al tako ni problema vdret v tel.in malo pocekirat..hekerji obvladajo.
Si predstavljas da heker vdre v tvoj tel.5g varjanta kjer bos imel aplikacijo da upalis klimo doma in ti jo bo natouku na 50 C
kokodek |  21 .05. 2020 ob  06: 37
nehajmo uporabljati telefone in omrežja, ustavimo internet
Drek |  20 .05. 2020 ob  15: 35
Tačas nam jo je Janša zagodel z maskicami. Vsem je jasno kaj se dogaja, ampak če kdo pokaže s prstom na vlado, JE TEORETIK ZAROTE in to LEVIČARSKI.
 |  20 .05. 2020 ob  13: 45
Jutri nas bodo prisilno cepili, mogoče bodo cepivo dali kar v poli salamo, ali mleko, jogurt, kruh, brez naše vednosti, tako kot nam brez vednosti tlačijo gensko spremenjene rastlinice preko komercialnih proizvodov v naša jetra. Vse brez našega pristanka, testno ali pa zares.... kot "znanstvenik" Mengele.
Lili |  20 .05. 2020 ob  11: 23
Ma kaj ne štekate... karkoli bo kdorkoli dvomil, ga takoj označijo kot teoretika zarote, ... ker..je itak kao dokazano z "znanstvenimi dokazi" da to ne škodi... In smo itak tako majhni, da nimamo šans da se izognemo temu sranju.. ker to JE ČISTO DRUGA FREKVENCA kot so bila sedaj vsa omrežja in bo tako na gosto posejano z antenami, da se ne boš mogel izogniti temu čudovitemu sevanju in itak ne boš več mogu kupit telefona, ki ne bi podpiral te tehnologije in NE BOŠ IMEL MOŽNOSTI IZBIRE! In tudi v BTC-ju v ljubljani ga že nekaj časa "preizkušajo"... Kaj preizkušajo? Kako? Na čemu? S čim? Imamo sploh kakšna konkretna pojasnila? In kdo za vraga je sploh na strani nas, ki si tega ne želimo? Enaka vprašanja se porajajo tudi za Luko kp.. Ker kdor npr.zdaj mora vstopiti v luko, mora skoraj poročati o številki gat, tako pa bo obsedeno vodstvo (obsedeno z nadzorom...povem iz prve roke), lahko poskreniralo vse podatke o osebah, ki se bodo nahajale v območju luke.. bljak!
alfa |  20 .05. 2020 ob  08: 18
mogoce bodo protesti ,zaradi tega,kdo ve...
žveplo |  20 .05. 2020 ob  07: 21
Kaj pa vsa znanstvena dognanja, ki govorijo v prid tako imenovanim "teorijam zarote", ki lahko to sploh niso ampak je kruta resnica. Kaj smo preizkusni zajčki, brez pravice na pristanek preizkusa. A se zaveda lokalna skupnost, kot prvoodgovorna, za njo pa država in na tretjem mestu izvajalec testov, kaj počnejo, se zavedajo nevarnosti, morebitnih posledic? Nemara je že vse dogovorjeno do vrhovnih sodnih mlinov, da bodo tožbe prizadetih neuspešne? Kaj naj si mislimo ob taki brezbrižnosti !
 |  20 .05. 2020 ob  03: 24
Največja nevarnost za človeštvo ter ves svet je hlepenje človeka po udobju...Vsi ki, protestirajo proti kdo ve čem že, bi za svet storili veliko več že samo če bi ta čas na poljih pulili plevel namesto strupenih kemikalij...
ojoj |  19 .05. 2020 ob  21: 48
Eden in edini, žal ;)
Piero Panin |  19 .05. 2020 ob  16: 02
Morda nisem edini ki je imel kdaj obcutek da ga bo nekdo poklical in dejansko je zazvonil tel.
Signal potuje iz oddajnika na tvoj telefon in ko nekdo zavrti cifro se sprozi.
Tehnologija 5g je odlicna vendar ker signal ne potuje dalec je potrebno vec oddajnikov.
Konstantno te bo nekaj drazilo in nebos imel pojma kaj.
Naj bo dol na Kitajskem itak so navajeni jest pse in macke,kmalu bodo roboti vzgajali otroke