GLOBA IZ NOČNE MORE: Več kot milijon evrov za prehitro vožnjo?!

Svet

Moškega so policisti presenetili na prehitri vožnji na avtocesti in mu za prekoračitev hitrosti za 80 km na uro dodelili globo v višini 1,4 milijona dolarjev oziroma približno 1,3 milijona evrov. Izkazalo se je, da ne gre za tipkarsko napako, temveč za elektronsko določeno globo. Ker je ni plačal, se bo voznik moral za storjeni prekršek zagovarjati pred sodiščem.

Connor Cato se je 2. septembra vozil domov skozi mesto Savannah, ko ga je cestna policija ameriške zvezne države Georgia zaustavila, medtem ko je vozil 150 kilometrov na uro na območju, kjer je bila omejitev 90 kilometrov na uro. Čeprav je pričakoval zasoljeno globo, je bil nemalo šokiran, ko mu je bilo posredovano poročilo, v katerem je zagledal šokantno cifro 1,4 milijona dolarjev. Misleč, da gre za tipkarsko napako, je poklical sodišče, kjer pa so mu navedli, da bo moral plačati omenjeno vsoto ali pa se zglasiti na sodišču

Catov odvetnik je za lokalne medije potrdil, da še nikoli ni videl tako visoke kazni za prekrške. "1,4 milijona dolarjev je nekaj, kar zadeva primere preprodaje mamil, umorov ali hudih napadov," je povedal.

Osupljivo globo za prehitro vožnjo je samodejno ustvarila programska oprema, ki jo mestne oblasti uporabljajo za "super hitre voznike", ki jih ujamejo pri prekoračitvi hitrosti za več kot 80 kilometrov na uro. Kot zatrjujejo, teh elektronskih glob ne izdajajo z namenom, da bi ljudi strašili. Mesto Savannah uporablja nov sistem od leta 2017, vendar trenutno delajo na prilagajanju, da bi se izognili napakam in zmedi. 

Sodnik bo zdaj med obvezno obravnavo na sodišču Connorju določil realno globo, ki pa po veljavnih predpisih ne more presegati 1.000 dolarjev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija