GLASBENI FESTIVALI NOVA ŽARIŠČA? Okuženih skoraj 1000, pred tem pa vsi cepljeni ali negativni

Svet

Na glasbenem festivalu Verknipt v Utrechtu na Nizozemskem se je z novim koronavirusom okužilo skoraj tisoč ljudi. Lokalne zdravstvene oblasti so sporočile, da se lahko število v prihodnjih dneh še poveča, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Festivala, ki je potekal na prostem 3. in 4. julija, se je udeležilo približno 20.000 ljudi. Prvi dan je bilo okuženih vsaj 448 obiskovalcev, drugi dan pa še 516, poroča nizozemska tiskovna agencija ANP.

Organizatorji so poudarili, da so upoštevali vse higienske ukrepe, vstop je bil strogo nadzorovan. Udeleženci festivala so morali pred vstopom predložiti dokazilo o cepljenju ali negativni test na novi koronavirus. Za preprečevanje gneče so organizatorji za vstop določili tudi časovne termine.

Nizozemska je od 26. junija sprva odpravila skoraj vse ukrepe proti novemu koronavirusu in dovolila tudi večje dogodke, če so obiskovalci pred udeležbo predložili negativen test ali dokazilo o cepljenju. Po skokovitem povečanju števila novih okužb so nedavno v državi ponovno uvedli nekatere ukrepe. V zadnjih 24 urah so v državi zabeležili okoli 8000 okužb. Sedemdnevna incidenca je več kot 300 okužb na 100.000 prebivalcev.

Po navedbah zdravstvenih organov so za veliko povečanje okužb odgovorni predvsem najstniki in mlajši odrasli. Žarišča okužb so predvsem festivali, diskoteke in restavracije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
magik |  15 .07. 2021 ob  12: 47
Okuženih skoraj 1000, pred tem pa vsi cepljeni ali negativni.
Primernejši bi bil zapis - .... pred tem pa VSI S PONAREJENIMI DOKAZILI O CEPLJENJU IN TESTIRANJU!