GEOGRAFSKI VEČER: Jamarji kot opisovalci novega prostora

Koper

V torek, 8. novembra, ob 18. uri boste imeli priložnosti prisluhniti Francu Malečkarju, članu Jamarskega društva Dimnice iz Kopra z več kot pol stoletnimi izkušnjami odkrivanja podzemlja.

Predavanje z naslovom 'Kdo so zadnji geografi na tem planetu?' bo potekalo na UP Fakulteti za humanistične študije (predavalnica Maestral 3), vodil ga bo Franc Malečkarupokojen inštruktor praktičnih vsebin v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti, kjer je bil zadolžen za izvedbo dejavnosti na krasu in član Jamarskega društva Dimnice iz Kopra z več kot pol stoletnimi izkušnjami odkrivanja podzemlja.

Predstavil bo delo jamarjev, ki jih pojmuje kot zadnje geografe v prvotnem pomenu besede, torej kot opisovalce novega prostora. S posnetki in demonstracijo opreme in njene rabe bo udeležence tudi povabil na jamarski tečaj, ki ga organizirajo v omenjenem koprskem društvu.

Udeleženci predavanja so tudi vabljeni na BREZPLAČEN OGLED JAME DIMNICE, ki bo v nedeljo, 13. novembra. Več podrobnosti boste izvedeli na Geografskem večeru. 

Vljudno vabljeni! 

Oddelek za geografijo UP Fakultete za humanistične študije