GENERALNI DIREKTOR UKC LJUBLJANA: "V naslednjih tednih bomo šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti"

Slovenija

Generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Janez Poklukar je v javnem pismu sodelavcem in javnosti opozoril na zaostrovanje razmer, povezanih z epidemijo novega koronavirusa. V naslednjih tednih bomo po njegovih besedah šli "skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti".

Janez Poklukar

"Čez dva do tri tedne bomo živeli obdobje, ki bo polno nemogočih preprek. Čeprav si želim, da se motim, je statistika v primeru epidemije žal navadno nezmotljiva," je javno pismo pričel Poklukar.

Virus je opisal kot parazita človeštva, ki se ne ozira na razlike med ljudmi, ki se širi ne glede na državne ali občinske meje. "Ne zanima ga, ali vanj verjamemo ali ne. Solidarno napada vse, najstarejši bodo le prvi med žrtvami," pravi generalni direktor UKC Ljubljana in dodaja, da bodo danes samoumevni posegi lahko postali stežka dosegljivi.

Drage sodelavke in sodelavci, spoštovane prebivalke in prebivalci Slovenije, v naslednjih tednih bomo šli skozi naši...

Objavil/a UKC Ljubljana dne Sobota, 17. oktober 2020

"Človeštvo je premagalo največje izzive preteklosti - črne koze, špansko gripo in nacizem. Enotno smo nastopili prvi dan naše državnosti, kar nas je ne glede na razlike pognalo naprej. Kot ljudje smo zmagali, ker smo znali zaščiti najšibkejšega človeka. Boj bomo tudi tokrat končali kot zmagovalci, ker bomo odgovorili solidarno. Nekega dne bomo lahko ponovno množično spodbujali naše orle v Planici, dočakali novo leto v gneči mestnih ulic ter skupinsko vrtičkali za domom. Smučanje, izleti na morje ali obiski koncerta in gledališča bodo ponovno samoumevni. Maske bodo spet postale le šega pustnih karnevalov. Do tam nas ne bodo pripeljala velika dejanja velikih posameznikov, temveč ravno nasprotno - mala odrekanja vsakega od nas," je zapisal Poklukar.

Svoje pismo je zaključil z mislijo, da bomo uspeli le, če bomo solidarni v borbi, odločnosti in upanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .10. 2020 ob  11: 47
vlada je trošila denar za prelete letal ob kao koncu epidemije. zdaj pa zmanjkuje prostora v bolnicah , ni medicinskega osebja, za novi val pasmo krivi prebivalci
čarli |  18 .10. 2020 ob  15: 42
-1
Pred kratkim sem slišal iz ust dotrorice zaposlene v ukc, da sploh ni nobene gužve v ukc glede kovida in da nam zelo zelo lažejo.
Samo povem, kar sem slišal.
td |  18 .10. 2020 ob  11: 34
Ampak dobrega pol leta pa so le imeli za izobrazit dodatno čimveč zdravstvenih delavcev, pa malo bolj angažirat tiste iz opevanega privat sektorja kaj ne, lahko bi že imeli postavljeno posebno covid bolnišnico, za vsak slučaj, če ne drugega, saj so vsi vedeli s precejšnjo gotovostjo, da bo še vsaj en val in da še do jeseni ne bo cepiva, .... in potem pa se čudimo. Upajmo samo, da je dovolj zaščitne opreme na zalogi za zdravstvene delavce na fronti. Z zaščitno opremo sicer nimam v mislih najdražjih prtičkov na svetu.