GAŠPAR MIŠIČ ODSTOPIL OD KANDIDATURE ZA DIREKTORSKI STOLČEK MARJETICE: "Glede na veliko podporo moj izbor ni bil vprašljiv, a Okolja nisem pripravljen zapustiti"

Koper

Danes bi morali nadzorniki Marjetice Koper opraviti razgovore z drugo skupino kandidatov za mesto direktorja tega komunalnega podjetja. A so zaradi okužbe s koronavirusom pri enem od članov nadzornega sveta razgovor premaknili na prihodnji četrtek. Že pred tem pa se je eden izmed kandidatov, sicer direktor Okolja Piran, Gašpar Gašpar Mišič odločil, da od kandidature odstopi. Pojasnil nam je, zakaj.

Gašpar Gašpar Mišič

"Po tehtnem premisleku sem se v sredo, 6. januarja, odločil, da odstopim od prijave na razpis za direktorja družbe Marjetica Koper iz osebnih in formalno pravnih razlogov," nam je pojasnil Gašpar Mišič in svojo odločitev podrobneje utemeljil: "Moja ponudba je namreč temeljila na vodenju JP Okolje Piran in JP Marjetica Koper, kar pa ni v skladu z aktom o sistemizaciji delovnih mest Javnega podjetja Marjetica Koper, ki predvideva zaposlitev direktorja za polni delovni čas."

Kot je nadalje pojasnil Gašpar Mišič, Okolja Piran po letu in pol vodenja ni pripravljen zapustiti, saj še niso povsem zaključili postopka sanacije družbe. "Predlagane sinergijske učinke in izmenjavo dobrih praks bom poskušal doseči s sodelovanjem med Okoljem in Marjetico po imenovanju novega direktorja JP Marjetica Koper," je dodal.

Ob tem nam je prvi mož piranskega Okolja razkril še, da pri svoji odločitvi o odstopu od kandidature ni bil deležen nikakršnih pritiskov. "Glede na veliko podporo moj izbor ni bil vprašljiv," nam je zaupal. Edina, a prevelika ovira je bila v pogoju v aktu o sistematizaciji, ki predvideva zaposlitev direktorja za polni delovni čas, tega pogoja pa ni mogel sprejeti.

Že pred časom je prvi nadzornik Marjetice Boštjan Aver dal jasno vedeti, da bodo z novim direktorjem sklenili delovno razmerje za poln delovni čas, delo pa se bo opravljajo na sedežu podjetja v Kopru: "Ne bomo dopuščali sedenja na dveh stolih."

Boštjan Aver

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja koprskega komunalnega podjetja se je sicer prijavilo 14 kandidatov, eden je nato samostojno nepreklicno odstopil, eno prijavo pa so zaradi pomanjkanja vodstvenih izkušenj nadzorniki izločili. Na razgovor so tako povabili 12 kandidatov, s prvo skupino so razgovore že opravili v minulem tednu, danes bi jih morali še z drugo skupino, a so razgovore prestavili na četrtek, 21. januarja. V tej skupini bi se nadzornikom moral predstaviti tudi Gašpar Mišič, a je v vmesnem času od kandidature iz zgoraj navedenih razlogov odstopil.

Sam sicer meni, da bi zlahka vodil tako piransko kot koprsko komunalno podjetje: "Osebno bi lahko vodil obe podjetji, saj se direktorja ne ocenjuje po številu presednih ur v pisarni, temveč po poslovnih rezultatih." Ob tem je nadzornikom Marjetice Koper zaželel "dober in posrečen izbor novega direktorja družbe, ki se bo zavedal, da je uspešnost podjetja odvisna od zadovoljstva zaposlenih, ki so ključ do zadovoljnih uporabnikov javnih storitev".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  12 .01. 2021 ob  18: 03
Premajhno zadnjico ima, da bi istočasno sedel v Kopru in Piranu. Le kako bo preživel?
kokodek |  12 .01. 2021 ob  12: 06
12
uspešen privatni podjetnik se je umaknil, ker ga oblast ne razume, da je supermen !!! Še vedi mi ni jasno, da se uspešni podjetniki leta in leta lepijo na javne službejQuery112303356637332710999_1610449438762?!!!!
žveplo |  12 .01. 2021 ob  09: 10
10
Lisica in grozdje.