GAŠPAR MIŠIČ O DOMEVNO SPORNIH NAKUPIH PRI MARJETICI: "Da poteka kriminalistična preiskava, s strani policije nisem bil obveščen"

Koper

Poročali smo že o kriminalistični preiskavi, ki poteka v javnem podjetju Marjetica Koper zaradi nakupov dveh tovornjakov v času, ko je podjetje vodil Gašpar Gašpar Mišič. O tem, ali je seznanjen s kriminalistično preiskavo, kaj je pri omenjenih dveh nakupih spornega in kako zadevo komentira, smo vprašali Gašparja Mišiča, ki danes vodi piransko komunalno podjetje Okolje Piran.

Gašpar Gašpar Mišič

Kot je za naš portal povedal Gašpar Gašpar Mišič, je za kriminalistično preiskavo izvedel iz Regionala. Dotični članek mu je posredoval Alan Peroša, vodja sektorja kanalizacije pri Marjetici Koper.

"Poklical sem Perošo in se pozanimal, kaj se je zgodilo. Kot sem izvedel, so policisti ustavili tovornjak, ki je bil poln in ga stehtali. Skupna teža je presegla dovoljeno težo. Se pravi, da takšen tovornjak lahko vozi po avstrijskih in italijanskih cestah, po slovenskih pa ne more. Čudno, glede na to, da sta tovornjaka dobila homologacijo, opravila tehnični pregled skladno s takratno zakonodajo ter imata prometno dovoljenje in sta registrirana za cestni promet. Če pa ima voznik preobremenjen tovornjak, je pa to stvar voznika. Po zagotovilu pravne službe in drugih strokovnih služb pri nabavi ni bilo nikakršnih strokovnih nepravilnosti. Ne izključujem tudi možnosti, da slovenska zakonodaja ni usklajena z evropsko. Naj dodam, da v tej zadevi nisem preiskovanec," pravi Gašpar Mišič.

Fotografija je simbolična. 

Da sta bila tovornjaka kupljena v času njegovega vodenja koprskega komunalnega podjetja, je Gašpar Mišič potrdil. Ob tem pa dodal, da se kot direktor ni ukvarjal s karakteristiko vozil, ki so jih nameravali dobaviti, saj se s tem ubadajo in tudi odločajo strokovne službe v podjetju.

Da bi ga policija oziroma kriminalisti v zvezi z dotično zadevo kakorkoli kontaktirali oziroma povabili na pogovor, je Gašpar Mišič zanikal"Ne, o tem, da poteka kriminalistična preiskava s strani policije nisem bil obveščen."

Kriminalistična preiskava v Marjetici Koper poteka zaradi nakupov dveh tovornjakov v letih 2015 in 217 pri podjetju EKO LUX d.o.o.. Sedanje vodstvo Marjetice pa se je odločilo tudi za forenzično analizo teh dveh javnih naročil. Kot so povedali v podjetju, se preverja tehnična ustreznost tovornjakov s strani naročnika in ustreznost s cestno-prometnimi predpisi. Analizo bo izvedlo podjetje R.U.R. d.o.o., katerega direktor je Drago Kos. Vrednost pogodbe s Kosovim podjetje znaša 5000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija