GASILSKE VESELICE BREZ PLASTIČNIH KROŽNIKOV IN PRIBORA: Korak naprej pri zmanjševanju uporabe plastike

Slovenija

Minister za okolje in prostor Simon Zajc ter predsednik Skupnosti občin Slovenije Aleksander Jevšek sta danes podpisala sporazum o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora v slovenskih občinah. S sporazumom občine obljubljajo, da na javnih in internih prireditvah in sestankih ne bodo nudile plastičnega pribora.

S podpisom sporazuma želi ministrstvo spodbuditi občine k manjši uporabi plastike in k varovanju okolja. Občine tako s svojimi ravnanji prispevajo k povečanju ozaveščanja o resnosti problematike in posledicah prekomerne uporabe plastičnih izdelkov za enkratno uporabo pri občankah in občanih.

K prostovoljnemu dogovoru lahko kadarkoli pristopi občina, ki v okviru svojih aktivnosti organizira različne oblike javnih ali internih prireditev in sestankov. Na teh naj ne bi nudila plastičnih slamic, krožnikov, lončkov ali jedilnega pribora.

Boj proti odpadkom se začne pri nas samih, zmanjševanje uporabe plastike za enkratno uporabo pa je korak v pravo smer za manj odpadkov, je poudaril Zajc.

Okoljski minister je maja s predsednico Trgovinske zbornice Slovenije Maričo Lah tudi že podpisal dogovor o zmanjšanju prodaje plastičnih nosilnih vrečk na blagajnah maloprodajnih mest v trgovinski dejavnosti, ta teden pa z v.d. direktorja Turistično gostinske zbornice Slovenije Fedjo Pobegajlom kodeks o zmanjšanju uporabe plastičnega pribora v gostinskih dejavnostih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija