GANTAR Z DIREKTORJI BOLNIŠNIC: "Ne smemo dopustiti, da naš zdravstveni sistem kolapsira"

Slovenija

Minister za zdravje Tomaž Gantar je ob srečanju z direktorji obeh kliničnih centrov in splošnih bolnišnic pozval k spreminjanju trenda okužb navzdol in opozoril na nedopustnost morebitnega kolapsa zdravstvenega sistema, je ministrstvo za zdravje sporočilo na Twitterju. "Bodimo resni in odgovorni. Zmoremo," so navedli.

Minister je bolnišnice med drugim pozval k povečanju svojih zmogljivosti in maksimalni pripravljenosti na sprejem novih bolnikov. Poudaril je tudi pomembnost medbolnišničnega sodelovanja.

Bolnišnicam je predstavil tudi nov algoritem nameščanja bolnikov. Glede bolnišnice Topolšica pa so se na srečanju dogovorili za vzpostavitev covid-bolnišnice in 100 dodatnih postelj v naslednjih 14 dneh.

Seznanili so se tudi o vzpostavljeni aplikaciji za olajšano poročanje in dogovorili za čim manjše poseganje v izvajanje ostalih bolnišničnih programov, je ministrstvo še navedlo na Twitterju. Ob tem je Gantar ponovno spomnil tudi na nujno upoštevanje ukrepov in navodil za preprečevanje širjenja okužb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  07 .10. 2020 ob  13: 33
Gantar je nesposoben minister v nesposobni in kradljivi vladi. Njegova glavna naloga je od vedno privatizacija zdravstva!!!!! Zato se zanalašč niso pripravili na drugi val covid !!!!! Gantar nam laže in nas zavaja!!!! Pod pretvezo zmanjševanja čakalnih vrst bo javni denar preusmeril v privat žepe. Ljudje bomo imeli še manj dostopa do zdravnikov, v zameno nam bodo zavarovalnice ponujale drage pakete zavarovanj....