GANTAR ŠE NI PREOBLIKOVAL SVETOVALNE SKUPINE: Ta ostaja v enaki sestavi kot do sedaj

Slovenija

Po zmagi Bojane Beović na volitvah za novo predsednico Zdravniške zbornice Slovenija strokovna svetovalna skupina za covid-19, ki jo vodi, ostaja v enaki sestavi kot sedaj, so pojasnili na ministrstvu za zdravje. Minister Tomaž Gantar, ki je pristojen za imenovanje skupine, te še ni preoblikoval, na kar je sicer nakazal v minulih dneh.

Člani zdravniške zbornice so Beovićevo za novo predsednico izvolili v torek zvečer, mandat pa ji mora potrditi še skupščina zbornice.

Na vprašanje, ali namerava v prihodnje voditi tako zbornico kot svetovalno skupino za covid-19, je Beovićeva v torek po izvolitvi dejala, da je Gantarja razumela, kot da želi reformirati skupino in jo voditi na drugačen način. Pričakuje, da bo ostala aktivna na področju obvladovanja epidemije kot strokovnjakinja za področje infektologije.

Po medijih pa je danes zaokrožila njena izjava, da iz medijskih izjav ministra razume, da ni več vodja strokovne skupine, da pa o tem nima nobene uradne informacije.

Na ministrstvu so pojasnili, da skupina ni preoblikovana in ostaja v enaki sestavi kot sedaj. Iz nje je sicer v začetku minulega tedna izstopil predstojnik Centra za nalezljive bolezni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Mario Fafangel.

Gantar pa je v minulih dneh že potrdil, da se pogovarja o preoblikovanju skupine. Meni, da je treba bistveno večjo težo pri pripravi in sprejemanju ukrepov dati epidemiologom, v skupino pa bi želel vključiti tudi psihologa, sociologa in strokovnjaka s področja komunikacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija