GANLJIVO SLOVO OD MATEJA PERIŠA: Prijatelji pripravili ladijski špalir na morju pred Splitom (VIDEO)

Svet

Prijatelji, sodelavci, znanci in številni Splićani so včeraj Mateja Periša, čigar tragično zgodbo smo spremljali tudi na Regionalu, s čolnom, svetlobnimi znaki in zvoki trobente pospremili na zadnji počitek. V njegovo čast se je v splitskem križarskem pristanišču zbralo okoli dvajset ladij, med njimi tudi ena večja jadrnica, poročajo hrvaški mediji. Matejev oče Nenad, ki je bil na jadrnici, se je ob tej priložnosti zahvalil vsem, ki so pomagali pri petmesečnem iskanju 27-letnika.

Matej je čez poletje delal kot skiper na jahti in zato so se njegovi prijatelji odločili, da se poslovijo s špalirjem čolnov. Matejev oče Nenad se je še enkrat zahvalil za podporo in ljubezen, ki "človeka naredi človeka", nato pa je vodil skupno molitev. 

Emotivan oproštaj Splićana s Matejem

Emotivno i teško. U ponedjeljak navečer u splitskoj Trajektnoj luci prijatelji Mateja Periša organizirali su posljednji pozdrav. U jednoj od brodica koje su stigle u luku bila je i Matejeva obitelj. ❤️ Više na --> https://bit.ly/Matej_prijatelji_Split

Objavil/a DNEVNIK.hr dne Ponedeljek, 23. maj 2022

"Čutili smo, da to moramo narediti in prepričani smo, da bi mu bilo to všeč po tisočih in tisočih sporočilih in lepih besedah, ki so mu jih na družbenih omrežjih pustili njegovi Splitčani, pa tudi drugi. Hvala mu, da je bil prijatelj, ki si ga lahko samo želimo. Nihče od nas ga ne bo nikoli pozabil," je v nedeljo za Slobodno Dalmacijo povedal eden od Matejevih prijateljev.

Ovako se Split oprostio od Mateja Periša ????

Objavil/a DalmacijaDanas dne Ponedeljek, 23. maj 2022

Spomnimo, da je Matej Periš izginil v skrivnostnih okoliščinah v Beogradu, v noči z 30. na 31. decembra lani, vsak korak iskanja je bil pozorno spremljan zadnjih pet mesecev. Iskanje se je tragično končalo v četrtek, 19. maja, ko so našli njegovo truplo.

Včeraj so ga pokopali v Lovrincu, pogreb pa je potekal v krogu družine in bližnjih prijateljev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija