FURSOVCI ZASEGLI POLN TOVORNJAK: "Nekomu se je ponesrečilo 'black friday' nakupovanje" (FOTO)

Slovenija

Delavci finančne uprave so v torek v tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak pri pregledu tovora odkrili 75 v folijo ovitih kartonskih škatel, v katerih je bilo skupino 11 ton drobno rezanega tobaka, ki sta ga voznika prevažala nezakonito.

Kot so zapisali na finančni upravi, sta tovornjak upravljala tuja državljana brez sklenjene pogodbe o zaposlitvi oz. brez prijave v ustrezna zavarovanja. Skupno pa so v nadzoru ugotovili kar deset kršitev različnih zakonskih določb, zaradi česar bodo uvedli ustrezne prekrškovne postopke.

Nekomu se je ponesrečilo #Blackfriday 'nakupovanje'.???? Zasegli smo 11 ton pretihotapljenega tobaka ????, zaradi katerega bi...

Objavil/a Finančna uprava RS dne Petek, 26. november 2021

Gre za največji zaseg oz. odkritje doslej, ob prodaji takšne količine tobaka na črnem trgu, kamor je bil tovor namenjen, pa bi bil državni proračun oškodovan za najmanj 1,8 milijona evrov, so pojasnili na finančni upravi.

Pri tem pa so se na Twitterju pošalili, da se je nekomu ponesrečilo "nakupovanje" na Blackfriday (črni petek). Za vse tiste, ki sprašujejo za prijatelje, pa so dodali, da dražbe ne bo. V sporočilu pojasnjujejo, da bo šlo zaseženo blago v uničenje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija