FURSOVCI SI BODO VZELI DOPUST: A pozor, za vas imajo to sporočilo!

Slovenija

Na Finančni upravi RS (Furs) so se po napornem letu odločili za tritedenske davčne počitnice, ki bodo trajale od 26. julija do 13. avgusta. V tem času davčnih zavezancev ne bodo pozivali, da jim dostavijo kakšno dokumentacijo, bodo pa pozorni na nujne postopke, so sporočili.

"Letošnje leto je bilo eno izmed najbolj napornih. Utrujenost se kaže že pri vseh, tako pri davčnih zavezancih, njihovih računovodjih, davčnih svetovalcih in seveda tudi finančnih uradnikih," so na Fursu utemeljili odločitev o davčnih počitnicah.

Kot so pojasnili, bo to čas, ko finančna uprava davčnih zavezancev, njihovih računovodij ali davčnih svetovalcev ne bo pozivala, da ji dostavijo kakšno dokumentacijo. Bodo pa pripravljeni na davčne zavezance oziroma vse tiste, ki bodo želeli opraviti kakšne aktivnosti na Fursu. "Tako bodo nemoteno potekale odmere davka na promet nepremičnin, odmere davka na motorna vozila, na dediščine in darila ter podobno," so zagotovili.

Izvajanje nalog po posameznih področjih bo potekalo v nekoliko omejenem obsegu. Delo na področju nadzora bo z zavezanci za davek potekalo le v postopkih, kjer so termini že bili predhodno dogovorjeni oziroma je termin možno uskladiti po predhodno že vzpostavljeni telefonski ali elektronski komunikaciji.

Če zavezanec za davek ne bo dosegljiv oziroma se na telefonski poziv ne bo odzval, mu bo finančna uprava poslala pisni poziv po 15. avgustu. Izjema pa so zahtevki za vračilo DDV, kjer zaradi kratkih rokov za vračilo in interesa zavezanca za davek proces poteka kot običajno.

"Vsekakor pa bomo pozorni na postopke, ko je zadevo zaradi same narave oziroma zaradi posebnih okoliščin treba obravnavati kot nujno, na primer postopke, kjer je treba paziti na zastaranje," so sklenili sporočilo za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija