FURS VABI NA DAN ODPRTIH VRAT V KOPRU: Kaj vse bodo predstavili obiskovalcem?

Koper

Jutri, 12. aprila, bo v Kopru potekal Dan odprtih vrat Finančne uprave RS (FURS). Dogodek se bo odvijal na lokaciji sedeža Finančnega urada Koper, Piranska cesta 2, v času med 9. in 14. uro.

Na ploščadi pred glavnim vhodom v upravno središče (pred vhodom v banko NLB) se bo predstavil mobilni oddelek. Predstavili bodo dela in pristojnosti mobilnega oddelka in posebno delovno opremo. Prav tako se bo predstavil vodnik službenega psa, ob katerem bo službeni pes Ix, ki je izurjen za odkrivanje drog, tobaka in cigaret.

V notranji avli (pred recepcijo vhoda v upravno središče) bo na voljo promocijska oz. info točka. Obiskovalci si bodo lahko ogledali vzorce ponarejenih izdelkov, ki so bili predmet zaustavitve oz. dokončnega zasega z uničenjem.

V veliki sejni dvorani upravnega središča bo na vsako polno uro ob 9. , 10., 11., 12., in 13. uri izvedena predstavitev v trajanju največ 45 minut. Predstavili bodo delo finančne uprave, poklice in delovna mesta na koprski enoti, pa tudi vrhunske športnike, ki so zaposleni v Enoti vrhunskih športnikov na FURS-u in jih boste lahko pobliže spoznali. 

Prav na dan, ko se bo v Kopru odvijal dan odprtih vrat, FURS obeležuje svoj praznik. Na ta dan je stopil v veljavo zakon o finančni upravi, kar je bila podlaga za ustanovitev novega organa, v katerega sta se združila takratna CURS in DURS.   

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  11 .04. 2023 ob  12: 04
Vrata so edino kar se tam odpre? Kaj pa okna?