Peski so poganjki cvetov mladega rdečega česna, ki jih pulimo, še preden česen dozori. Zgornji del peska odstranimo, steblo pa narežemo na cca 2 cm velike koščke. Za pripravo fritaje jih nekateri prej skuhajo v slani vodi, da zgubijo močan vonj po česnu. Če jih pripravljamo surove, pa preden dodamo jajca, jih nekoliko časa pražimo z dolivanjem tople vode.
Fritaja s peski, panceto in polento
Diši po Istri
Potrebujemo:
Peske, panceto, oljčno olje, sol, poper, malo vode, jajca in po želji malce mleka.
Priprava:
V ponev z oljčnim oljem damo na koščke narezano panceto in prav tako na koščke narezane peske. Pustimo, da se nekoliko ocvre, dodamo malo soli, poper, premešamo in malce vode ter pokrijemo, da se peski zmehčajo. Na koncu stepena jajca, ki smo jim dodali malce mleka, premešamo in pustimo toliko časa, da jajca zakrknejo. Jed ponudimo toplo s prav tako toplo in sveže skuhano polento, ki smo ji primešali nekoliko oljčnega olja.
Solinar |
31 .05. 2014 ob 11: 16
0
Ma mama mija Alberto, ma kaj mi delaš....
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
TEŽAVE NA BENCINSKEM SERVISU PRI LAZARETU: Zaradi 'kapucarja' ostali brez WC školjke
T.K.
-
včeraj ob 13:10
TRAGEDIJA NA NAŠIH CESTAH: Ena oseba izgubila življenje, nesrečo še preiskujejo
A.S.
-
včeraj ob 07:43
IZPLEN DVEH HIŠNIH PREISKAV: Najprej našli kokain, po enem mesecu še ekstazi (FOTO)
T.R.
-
24.4.2024 ob 10:36
Novo iz Slovenije
ZNAN DATUM POSVETOVALNIH REFERENDUMOV: To so vprašanja, o katerih bomo odločali
T.R.
-
včeraj ob 20:15
CENE ELEKTRIKE ZA GOSPODINJSTVA POD POVPREČJEM EU: Za ostale odjemalce pa tik nad njim
T.R.
-
včeraj ob 16:51
POGAJANJ ODSLEJ NE BODO VEČ KOMENTIRALI: Prav tako ne bodo razkrivali novih terminov
T.R.
-
včeraj ob 13:35