FRANCOZ NA ŠKOFIJAH NAREDIL PRAVO ZDRAHO: Ni imel časa za "neumnosti"; je bil razlog v tem, kar je prevažal?

Kronika

V soboto ob 21.50 so imeli policisti na kontrolni točki Škofije v postopku državljana Francije. Policist ga je pozval, naj mu pokaže dokumente in opremo vozila, ta pa je izstopil brez zaščitne maske, na kar so ga opozorili. Tujec je pričel vpiti na policista, da se mu mudi in nima časa za neumnosti, pri tem pa je tudi žalil policista. Zaradi agresivnega obnašanja, se je policisti odločil za varnosti pregled, moški pa ni želel iz vozila, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Pri varnostnem pregledu vozila je bil najden manjši nož, dekorativna katana, airsoft pištola in lok (športni rekviziti). Državljanu Francije je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru in zakona o nalezljivi boleznih.

Fotografije so simbolične. 

To pa ni bil edini "incident" na mejnih prehodih. V petek so koprski policisti na mejnem prehodu Jelšane pri 60-letnemu vozniku, državljanu Hrvaške, ki začasno prebiva v Sloveniji, našli posušene rastlinske delce pomešane s tobakom in brizgalko, napolnjeno s hašiševim oljem. Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.

V nedeljo so na mejnem prehodu Dragonja policisti pri dveh državljanih Slovenije odkrili dva ponarejena pozitivna PCR testa. Sledi jima kazenska ovadba za ponarejanje listin, odrejena jima je bila karantena.

Ob 19.30 je na mejni prehod Dragonja pripeljal še 62-letni državljan Hrvaške z osebnim avtomobilom. Odklonil je odrejen preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog, odrejeno mu je bilo pridržanje, so sporočili s Policijske uprave Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  20 .04. 2021 ob  00: 17
Parle vu france,dijo porko?
Cest la vie,mona!!