FRANCOSKO GIBANJE 'RUMENIH JOPIČEV' SE ŠIRI V ISTRO: Prvi protest napovedan za soboto!

Istra

Po poročanju portala Glas Istra so se organizirali istrski 'rumeni jopiči', na sobotnem protestu pa pričakujejo delavce Uljanika, aktiviste, nevladne organizacije in ostale borce za ljudske pravice. Pričakujejo vse, ki težko živijo od svojega dela ali so brezposelni. Na družbenih omrežjih je protest v Pulju napovedan za soboto, 15. decembra, opoldne.

Prvi protesti so po poročanju portala Glas Istra napovedani za soboto tudi v Zagrebu in na Rijeki. Puljski 'rumeni jopiči' se bodo zbrali na Portarati, povabljeni pa so vsi, ki so nezadovoljni s svojimi socialnim statusom ter zadevami, povezanimi s političnim in družbenim življenjem.

Zbor je napovedan tudi na zagrebškem Trgu bana Jelačića, v središču Rijeke in po drugih mestih, če bo javnost pokazala dovolj interesa za sodelovanje po vzoru 'rumenih jopičev', ki so se razširili po Franciji in drugih državah zahodne Evrope. Aktivni so v Belgiji, na Nizozemskem, Portugalskem, Irskem, Sloveniji, Črni gori in drugod, piše Glas Istre.

Gibanje 'Rumeni jopiči Hrvaška' je na družbenih omrežjih pričela stranka Slobodna Hrvatska, ki je bila ustanovljena leta 2016. Za boljšo državo imajo 15 zahtev, kot pravijo 'morajo zakoni veljati enako za vse'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija