FRANCOSKI PISATELJ: Ženske po 50. letu prestare za ljubezen

Svet

Na francoskega pisatelja Yanna Moixa se je usul plaz kritik zaradi izjave, da ne bi bil sposoben ljubiti ženske, starejše od 50 let. In to kljub temu, da je sam že čez abrahama. Moix je za revijo Marie Claire "pojasnil", da se mu zdijo ženske po petdesetem prestare. Sam ima pač raje telesa mlajših žensk.

"Raje imam telesa mlajših žensk. To je pač to. Telo 25-letne ženske je izjemno. Telo ženske pri petdesetih pa ni prav nič izjemno," je dejal nagrajeni pisatelj in režiser, ki je sicer v Franciji znan po tem, da s svojimi spornimi komentarji rad sproža javne razprave. Zaradi tega se je nanj na spletnih družbenih omrežjih usul plaz ogorčenja, predvsem pa je bil deležen posmeha.

Francoska komičarka Marina Fois se je v tvitu pošalila, da ji je zato, ker bo kmalu praznovala 49. rojstni dan, ostalo le še leto in 14 dni, da gre spat z Moixom. Drug uporabnik Twitterja pa je zapisal, da so si ženske, starejše od 50 let, ob njegovih besedah verjetno oddahnile. "Ali so lahko, prosim, tudi ženske pod petdesetim zate nevidne," pa se je pošalil nek drug spletni uporabnik.

Poleg tega so nekatere ženske, starejše od 50 let, na družbenih omrežjih v znak samozavesti objavile fotografije svojih teles. Drugi pa so objavili fotografije hollywoodskih zvezdnic, ki se približujejo petdesetim, kot sta Halle Berry in Jennifer Aniston.

Še ena francoska komičarka Anne Roumanoff je v oddaji na radiu Europe 1 v kritiki Moixa izpostavila, da pri ljubezni "ne gre samo za čvrstost zadnjice", temveč za povezanost dveh ljudi. "Upam, da bo nekega dne izkusil takšno srečo," je dodala.

Jennifer Aniston in Halle Berry

Razburil tudi zaradi izjav o svoji večji naklonjenosti Azijkam

Moix je v pogovoru za Marie Claire razburil tudi zaradi izjav o svoji večji naklonjenosti Azijkam, še posebej "Korejkam, Kitajkam in Japonkam", kot je bil natančen. V odzivu na kritike pa je nato za radio RTL dejal, da ni odgovoren za svoj okus za ženske. "Všeč mi je, kar mi je pač všeč in na 'sodišče okusa' mi pač ni treba odgovarjati," je dejal, pri tem pa se pošalil, da verjetno tudi sam ni najboljši ulov.

"Tudi petdesetletne ženske me ne vidijo," je dejal za RTL. "Pametnejše delo imajo, kot ozirati se za nevrotikom, ki cele dneve piše in bere. Z menoj ni lahko," je izjavil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija