FRANCIJO PRETRESAJO KRUTI NAPADI NA KONJE: Rezali so jim ušesa in poškodovali genitalije

Kronika

Francoska policija je v ponedeljek v povezavi z več napadi na konje aretirala moškega, je sporočilo francosko tožilstvo. Včeraj so ga izpustili na prostost, saj so ugotovili, da ni povezan z napadi.

Po vsej Franciji so letos zabeležili več napadov na konje, v katerih so napadalci najmanj 20 konjem porezali ušesa, poleg tega pa so jim tudi pohabljali genitalije in zadali druge poškodbe.

Po navedbah francoske žandarmerije preučujejo 150 morebitnih incidentov, pri čemer ni nujno, da so vsi povezani s tem fenomenom, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Francoske oblasti so prepričane, da je vpletenih več ljudi, ki bi jih lahko k temu spodbudil satanistični ritual ali internetni kult.

Zadnje primere so zabeležili minuli konec tedna. V departmaju Cote-d'Or na vzhodu države je policija sprožila obsežno iskalno akcijo za dvema osumljencema, potem ko je lastnik hleva policiste obvestil o vdoru. Napadalca, ki ju še niso našli, sta poškodovala enega konja.

V departmaju Val-d'Oise v bližini prestolnice pa so prvi primer zabeležili v soboto. Poškodovani sta bili dve kobili, ki nista poginili.

So pa v ponedeljek aretirali osumljenca, ki ga je na podlagi fotorobota prepoznal lastnik hleva v departmaju Yonne v osrednjem delu Francije. Dva napadalca sta konec avgusta z nožem porezala dva ponija in pohabila konja. Lastnik, ki so ga prebudili glasovi živali, se je soočil z napadalcema, ki sta poškodovala tudi njega. Morali so ga oskrbeti v bolnišnici.

"Gre za brezposelnega 50-letnega moškega, ki je bil aretiran na svojem domu v Nambsheimu, v Alzaciji," je sporočil tožilec Arnaud Laraize. Dodal je, da je "v Nemčiji poznan po napadih na živali", v Franciji pa so ga v preteklosti obravnavali zaradi kaznivih dejanj, povezanih z drogami.

Oblasti so na podlagi pogovorov s pričami, podatkov o lokaciji z njegovega mobilnega telefona in preverjanja njegovega gibanja ugotovile, da ni povezan z napadi, je včeraj povedal tožilec. "Že od začetka je zavračal obtožbe, njegov alibi je bil potrjen," je dodal po poročanju AFP. Tako so ga včeraj izpustili na prostost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija