FORENZIK NA KOPRSKEM SODIŠČU O TEM, ČIGAVE SLEDI SO NAŠLI: Poleg noža so bile krvave tudi škarje (VIDEO)

Koper

Na koprskem sodišču se je nadaljevala obravnava v zadevi umora Darja Grmeka. Po obtožnici naj bi Adriano Petelin iz Devina v petek 1. aprila 2022 prišel do svojega znanca in dobavitelja droge Grmeka ter ga nasilno umoril. Med zaslišanimi je bil tokrat dober prijatelj obdolženega Petelina ter Gregor Ključevšek iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija, ki je sodeloval pri analizi DNK.

V Kobjeglavi blizu Štanjela se je pred dvema letoma zgodil tragičen umor Darja Grmeka. Po obtožnici naj bi Adriano Petelin prišel do njega na dom in ga iz koristoljubja 25-krat zabodel, nato pa še zažgal. Pokojnemu je bil obdolženec dolžan tudi nekaj 10 tisoč evrov, kar naj bi bil po besedah tožilke razlog za umor.

57-letnega Grmeka, pri katerem naj bi obdolženec tudi kupoval drogo, je, kot piše v obtožnici, Petelin zabodel z nožem in vrtnimi škarjami in še nekajkrat porezal po glavi in vratu, hrbtu in prsnem košu. Ko je bil že mrtev, naj bi v hiši zanetil požar, da bi prikril dokaze, nato pa pobegnil.

Danes je na koprskem sodišču potekalo zaslišanje dveh prič. Prva je bil Petelinov prijatelj, ki je povedal, da se poznata že okoli pet let in da je Petelina vozil naokoli, saj obdolženi nima izpita. Večkrat naj bi ga peljal tudi do pokojnega Grmeka. Dodal je, da je za umor prebral v časopisu.

Odvetnica obrambe Monika Mavsar pa je dejala, da je "zadeva malce nenavadna, kajti na samem kraju zločina so se po umoru zvrstile številne osebe, ena izmed njih je celo vzela telefon in ga ni vrnila, zato obstaja kar precej sumov oziroma indicev, kaj naj bi se tam dogajalo".

Svoje ugotovitve je podal tudi Gregor Ključevšek iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kaj so pokazale analize, si poglejte v spodnjem video prispevku:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija