FESTIVAL MALVAZIJA VSTOPA V TRETJE DESETLETJE: Predstavlja se več kot 70 vinarjev s 170 vzorci vin

Piran

Društvo vinogradnikov slovenske Istre danes in v ponedeljek v Portorožu prireja že 21. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Na prireditvi, ki tako vstopa v tretje desetletje, bodo obiskovalci lahko okušali 170 vzorcev malvazij in spoznali več kot 70 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

Ob slovesnem odprtju festivala bo predsednica društva vinogradnikov Igrid Mahnič podelila priznanja vinarjem, ki bodo na ocenjevanju Sommelier Slovenije 2019 osvojili največ točk. Dve petčlanski ocenjevalni komisiji bosta letos ocenili več kot 100 prijavljenih vzorcev.

Vstopnina na festival znaša 15 evrov za en dan in 20 evrov za dva dni. Obiskovalci prejmejo festivalski kozarec, poleg tega pa se lahko udeležijo sedmih delavnic, treh strokovnih in štirih kulinaričnih, ter okrogle mize z naslovom Istrska malvazija kot del turistične ponudbe. Na omizju bodo vinarji in vodje turističnih organizacij in združenj ter predstavniki Slovenske turistične organizacije razpravljali o prihodnosti istrske malvazije kot produkta, s katerim bi Istro postavili na svetovni zemljevid vinskih destinacij.

Organizatorji ob okušanju malvazij organizirajo tudi vodene strokovne in kulinarične delavnice, spletni portal Ovinu.si pa v sklopu festivala organizira razpravo ob pokušini malvazij Vinakoper. Obiskovalci bodo tako lahko prisluhnili pogovoru z glavnim enologom Vinakopra Boštjanom Zidarjem, sommelierjem Gregorjem Kocjančičem iz Restavracije Brič in vinskim trgovcem Jožetom Koželjem iz hiše dobrih vin Koželj, napovedujejo organizatorji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija