FENOMENALEN ZAČETEK SEZONE: Tim Mastnak na najvišji stopnički!

Slovenija

Slovenski deskar na snegu Tim Mastnak je sezono svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu odprl z zmago. V italijanski Carezzi je bil boljši od konkurence, v finalu je za svojo drugo zmago v karieri premagal Avstrijca Benjamina Karla.

Sedemindvajsetletni Celjan Mastnak je na progi Pra di Tori do finala v osmini finala najprej premagal Kanadčana Darrena Gardnerja, nato je bil hitrejši od Italijana Aarona Marcha in v polfinalu še od Avstrijca Sebastiana Kislingerja. V finalu se ni ustrašil izkušenega Karla, petnajstkratnega zmagovalca tekem za svetovni pokal, in v cilj prišel s 73 stotinkami sekunde prednosti. "Perfekten start sezone, ne bi moglo biti bolje," je s prvimi besedami v ciljnem prostoru svojo drugo zmago v karieri opisal Mastnak. Prvič je v svetovnem pokalu slavil letos marca v Scuolu.

Od Slovencev so se v izločilne boje kvalificirala še Žan Košir in Rok Marguč. Slednji je obtičal v osmini finala proti Italijanu Ronaldu Fischnallerju. Slovenski deskar je sicer začel bolje, a nato zapravil prednost v spodnjem delu proge. Košir je v osmini finala premagal Francoza Sylvaina Doufurja, nato se mu je četrtfinalna vožnja proti Avstrijcu Andreasu Prommeggerju zalomila. Po seriji manjših napak se je po polovici proge znašel zadaj, v veliki želji nadoknaditi zaostanek pa je nato izgubil ravnotežje in dokončno odstopil.

Nobenih težav pa v izločilnih bojih ni imel Mastnak

Iz vožnje v vožnjo je bil bolj suveren, v polfinalu mu je uspela skoraj popolna vožnja, s katero je Kislingerja prehitel z 72 stotinkami sekund prednosti. Drugi polfinale je bil precej bolj tesen, saj je Karl le za stotinko sekunde ugnal rojaka Prommeggerja. Ta je nato v malem finalu klonil proti Kislingerju.

V ženski konkurenci je slavila domačinka Nadya Ochner, ki je v finalu presenetljivo premagala olimpijsko prvakinjo Ester Ledecko. Tretje mesto je osvojila Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Edina Slovenka v ženski konkurenci Gloria Kotnik je le za las zgrešila uvrstitev v izločilne boje, na koncu je zasedla 17. mesto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija