FC KOPER SE JE ODZVAL NA TRDITVE PEČARJEVE: Zgovorna je tudi časovnica njene zaposlitve na Marjetici

Koper

Včeraj zvečer se je na obeh najbolj gledanih slovenskih televizijskih kanalih istočasno pojavila zgodba Mojce Pečar, mame enega od koprskih nogometašev, ki naj bi jo po besedah Gašparja Gašparja Mišiča aktualni koprski župan Boris Popovič želel odpustiti iz koprske Marjetice, kar pa je Popovič včeraj znova zanikal. Pridobili smo točno časovnico zaposlitve Pečarjeve, iz katere je razbrati, da je bila na koprski Marjetici zaposlena še sedem mesecev po tem, ko je podjetje zapustil Mišič. Odzval se je tudi koprski nogometni klub.

Mati nogometaša je svojo včerajšnjo pripoved v medijih opremila z izjavo, da ji je Mišič povedal, da jo mora na željo župana degradirati, zaradi česar je pristala na nižjem delovnem mestu. Nato naj bi se po Mišičevih besedah pritiski župana nadaljevali, zaradi česar je tudi zapustil Marjetico. S prihodom novega direktorja pa so jo po njenih besedah preselili v drugo pisarno in ji vzeli večino njenega dela.

A kot je razvidno iz podatkov, ki smo jih pridobili danes, je bil Gašpar Gašpar Mišič na Marjetici prvič zaposlen 7. julija 2014. Mojca Pečar pa je bila na podjetju zaposlena od leta 2009, 17. julija 2014 je prejela individualno pogodbo vodje oddelka. Julija 2017, ko je bil Mišič ponovno imenovan za šefa Marjetice, Pečarjevi ni podaljšal individualne pogodbe in postala je pomočnica vodje oddelka. Mišič je s komunale odšel 15. februarja 2018, Pečarjeva pa je sporazumno odpoved dala 8. septembra 2018, torej šele sedem mesecev po tem, ko je Mišič zapustil komunalo.

Kaj na 'izpovedi' Mojce Pečar in Janje Pristav pravijo v FC Koper?

V FC Koper so v svojem današnjem odzivu opozorili, da se njihovo ime zlorablja v politične namene. "Dejstvo je, da je FC Koper veliko pripomogel k njegovemu (Pečarjevemu, op. a.) razvoju in ga nikoli ni zaviral pri napredku," so poudarili in dodali, da po pravilniku Nogometne zveze Slovenije (NZS) klub igralca, ki nima profesionalne pogodbe, na nikakršen način ne more zadržati v svojih vrstah. Pečar je nato ob plačilu odškodnine s strani Olimpije v znesku 1800 evrov v poletju 2017 zapustil FC Koper.

Že večkrat slišana zgodba Pečarjeve je včeraj v medijih sicer dobila 'dodatek', saj so se s podobnimi trditvami oglasili še nekateri drugi starši, katerih otroci obiskujejo koprski nogometni klub. V FC Koper so zato želeli razčistiti še zgodbo, v kateri je bilo na javni televiziji po njihovem pisanju povedanih veliko neresnic. "Izjave matere treh otrok Janje Pristav so neresnične in lažne," so zapisali in pojasnili, da je eden od omenjenih sinov zamenjal klub zaradi srednje šole v drugem kraju, "medtem ko je bil drugi zaradi očetovih ambicij poslan v drugo okolje ter v drugo osnovno šolo." Najmlajši sin te družine pa je še vedno član FC Kopra, redno trenira in je celo kapetan v svoji selekciji.

"V dveh sezonah niso za svoje tri sinove poravnali niti ene same vadnine"

V klubu so pojasnili še, da omenjena družina ni poravnala obveznosti do kluba. "Mnogokrat smo starše pozivali k plačevanju in se trudili s pogovorom najti rešitev. Celotni dve sezoni niso za niti enega izmed treh sinov poravnali niti ene same vadnine ter ob tem niso plačali niti nove opreme," pravijo in dodajo, da so jim pred odhodom dveh otrok iz kluba dostavili dokumente o nezmožnosti plačevanja.

Neuradno smo izvedeli še, da sta bila omenjena starša najemnika neprofitnega stanovanja v Kopru, a so jih zaradi kršitev iz pogodbe ter neplačevanja najemnine in ostalih stroškov pred približno petimi leti deložirali.

V prispevku na nacionalni televiziji je svojo zgodbo pojasnil tudi Bojan Bučar, ki naj bi mu Popovič grozil, da ga bo kot prijatelja Boštjana Averja uničil. Neuradno smo sicer izvedeli, da Bučar trenutno dela v ekonomatu pri Nogometnem klubu (NK) Olimpiji. Klub vodi Milan Mandarič, njegov pomočnik pa je prav Boštjan Aver.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bigboss |  24 .11. 2018 ob  03: 21
10 plus/minus
vidism da jih se neki zafrkava stran
Bigboss |  24 .11. 2018 ob  03: 21
hehe
ja glej 10 /- oboje je dobro
najhujse je ko si blizu 0 =))
Night |  23 .11. 2018 ob  22: 35
41
Kaj ni bilo par novic nazaj govora, da je ženska dala odpoved šele po dolgi bolniški odsotnosti zaradi trpinčenja? Nekako logično, da je to bilo nekaj časa po odstopu direktorja...
Bigboss |  23 .11. 2018 ob  21: 05
-25
V glavnem moram pohvalit Rgijonal, da ste naredili nujno prijavo za komentirat. Je bil cas, da se naredi malo reda.