FANTJE IZ DESUSA SE NE MOREJO "POTOLAŽITI": Čoklova prejela opomin, danes sestanek izvršnega odbora in sveta stranke

Slovenija

Potem ko so trije poslanci DeSUS prek odvetnika od začasne vodje stranke Brigite Čokl zahtevali preklic njenih izjav o njihovem ravnanju, Čoklova pa je prek svoje odvetnice sporočila, da tega ne bo storila, bosta danes zasedala izvršni odbor in svet stranke. Kot je pojasnil predsednik sveta Anton Urh, je k sklicu seje pozvala Čoklova.

Brigita Čokl

Dnevni red bo Čoklova predlagala na začetku današnje seje sveta, je v petek povedal Urh. Kot pa vse kaže, se javna nesoglasja med vodstvom stranke in poslanci nadaljujejo.

Poslanci DeSUS Franc Jurša, Branko Simonovič in Ivan Hršak so ogorčeni nad izjavami začasne vodje DeSUS Brigite Čokl v nekaterih medijih. Zlasti nad izjavami v člankih spletnega Dela in Večera 2. aprila, da "bo treba nad poslance s palico, da so korenčki premalo in da smo kot pobalini", je v petek povedal Simonovič. Prek odvetnika Francija Matoza zahtevajo, da Čoklova izjave prekliče, sicer napovedujejo, da bodo primorani sprožiti sodne postopke.

V odvetniški družbi Pirc Musar & Lemut Strle so v petek popoldan po pooblastilu Čoklove pritrdili, da je slednja v četrtek prejela opomin pred tožbo, ker naj bi s svojimi izjavami posegla v osebnostne pravice navedenih poslancev. A svojih domnevno spornih izjav ne bo preklicala, saj meni, da je z njimi uresničevala svojo svobodo (političnega) izražanja o temi, ki je brez dvoma v javnem interesu.

Čoklova je začasno vodenje stranke prevzela konec marca, ko je s tega mesta odstopil Anton Balažek. Ta pa je začasno vodenje stranke prevzel po odstopu Karla Erjavca z mesta predsednika 10. marca. Na volilnem kongresu se bodo sestali predvidoma 19. junija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .04. 2021 ob  13: 49
Jurša, Simonovič in Hršakniso pobalini, so pokvarjeni podrepniki in izdajalci!!!!
Ištrijan |  12 .04. 2021 ob  13: 07
Poslanci DeSUS Franc Jurša, Branko Simonovič in Ivan Hršak so ogorčeni nad izjavami začasne vodje DeSUS Brigite Čokl.

Ti trije poslanci, sicer de facto pridruženi člani S(d)S partije pa se očitno ne zavedajo kako ogorčeni smo mi, večina državljanov, z njihovim brezhrbteničastim odnosom, pohlevnostjo in zlizanostjo z akutalno vladno opcijo! In vse to zaradi vlečenja mastnih plač še cca. eno leto in lagodnega brezdelja!!