FANTASTIČEN USPEH SLOVENCEV NA MLADINSKEM OLIMPIJSKEM TEKMOVANJU: Domov se vračajo s šestimi zlatimi medaljami (FOTO)

Svet

Z včerajšnjima preizkušnjama alpskih smučark in smučarjev v superveleslalomu in mešani ekipni tekmi v biatlonu so se zaključila tekmovanja na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) 2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini. Slovenija včeraj ni osvojila nobene medalje, a se vseeno z Ofema vrača s šestimi zlatimi odličji.

Mlada slovenska reprezentanca, ki jo je zastopalo 47 športnic in športnikov, je na letošnjem Ofemu osvojila šest odličij, vsa najžlahtnejša. Prvo zlato medaljo za Slovenijo je na posamični tekmi priborila smučarska skakalka Nika Prevc. Skakalke so bile nato zlate na ekipni tekmi, skupaj s skakalci pa so dobili še mešano ekipno tekmo.

Biatlonec Pavel Trojer je s konkurenco pometel tako v sprintu na 7,5 km kot na posamični preizkušnji na 12,5 km. Zadnjo, šesto zlato kolajno pa je Sloveniji v veleslalomu prismučal alpski smučar Miha Oserban.

❄ ???????????????? ???????????? ???????????????? ❄ Šest zlatih odličij za konec šestega tekmovalnega dne na #OFEMFJK2023 ???? Naši mladi športniki so tudi...

Objavil/a Slovenia Olympic Team dne Petek, 27. januar 2023

Včeraj sta bili na sporedu še tekmi v superveleslalomu, kjer pa Slovenke in Slovenci niso posegli po najvišjih mestih. V ženski konkurenci je slavila Švicarka Laura Huber pred Avstrijko Nadine Hundegger in Italijanko Tatum Bieler. Od Slovenk je najvišje na 20. mestu končala Pika Pepevnik. Ana Bokal je bila 23., Ana Merc 30., Hana Andolšek Vertovšek pa 36.

Na moški preizkušnji se je z 19. mestom najbolje odrezal Oserban. Anžej Arčon je tekmo sklenil na 31. mestu, Matej Mencinger pa tik za njim na 32. Alen Hriberšek, ki se je na progo s številko ena pognal prvi, ni prišel do cilja. Zlato medaljo je nekoliko presenetljivo osvojil Madžar Attila Banyai, ki je za štiri stotinke sekunde prehitel Norvežana Rasmusa Bakkeviga in za devet stotink Avstrijca Moritza Zudrella.

❄ ???????????????? ???????????? ???????????????? ❄ Za nami je še zadnja tekmovalna preizkušnja na zimskem #OFEMFJK2023. Na delu so bili alpski smučarji...

Objavil/a Slovenia Olympic Team dne Sobota, 28. januar 2023

Reprezentanca Francije je zmagala na mešani ekipni tekmi biatlonk in biatloncev v Forni Avoltriju. Le za 1,2 sekunde je na drugem mestu zaostala Nemčija, tretji pa so bili Italijani. Slovenija je v postavi Viktorija Mežnar, Ela Sever, Aljaž Omejc in Patrik Trojer z zaostankom 1:54,6 končala na petem mestu.

❄ ???????????????? ???????????? ???????????????? ❄ Z nastopi na #OFEMFJK2023 so po današnji mešani ekipni tekmi zaključili tudi mladi slovenski...

Objavil/a Slovenia Olympic Team dne Sobota, 28. januar 2023

V petek so nastope končale umetnostne drsalke. Edina slovenska tekmovalka Klara Sekardi je bila 26. Zmagala je Finka Iida Karhunen. V moški konkurenci, kjer Slovenija ni imela predstavnika, je dan prej zlato medaljo osvojil Izraelec Nikita Sheiko.

❄ ???????????????? ???????????? ???????????????? ❄ Z nastopi na #OFEMFJK2023 je zaključila tudi naša umetnostna drsalka Klara Sekardi, ki jo je po...

Objavil/a Slovenia Olympic Team dne Petek, 27. januar 2023

Petkov večer je minil v znamenju hokejskih finalov. Med hokejisti je Švica premagala Latvijo, medtem ko so med hokejistkami slavile Čehinje, ki so ugnale Slovakinje. V obeh konkurencah je do bronaste medalje prišla Finska. Slovenija v hokeju ni nastopila.

Letošnji zimski Ofem se je včeraj z zaključno slovesnostjo v Vidmu ob 17. uri tudi uradno zaključil. Slovenski zastavonoši na slovesnosti sta bila nordijska kombinatorka Urša Vidmar, ki je bila sedma na posamični tekmi in četrta na tekmi mešanih ekip, in dvakrat zlati biatlonec Trojer.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija