FAKULTETA ZA HUMANISTIČNE ŠTUDIJE VABI H KLEPETU: Njena prednost je oseben stik med študenti in predavatelji

Koper

Na Virtualnem kariernem sejmu - sejmu poklicev in izobraževanja, ki poteka v tem tednu, se s svojo stojnico predstavlja tudi UP Fakulteta za humanistične vede. Stojnico fakultete lahko obiščete v dvorani s študijskimi programi, na kateri so predstavljeni vsi programi s predmetniki, razni projekti ter prispevki o aktivnostih študentov in predavateljev humanistike.

Fakulteta za humanistične študije letos praznuje 20. obletnico in je torej še vedno mlada in zagnana. Prepoznavna je po odprtem, neposrednem in odkritem odnosu med študenti in učitelji, študijske skupine so majhne, kar študentom omogoča boljši razvoj lastnih interesov, omogočajo jim tudi redno sodelovanje v okviru projektnega dela in več študijske prakse. Fakulteta se je v prostoru uveljavila kot pomemben generator znanja, ki okolje bogati s humanističnimi vsebinami, znanjem in dogodki.

Če govorimo o humanističnih programih, arheologiji, antropologiji, kulturni dediščini, zgodovini, so to programi, ki raziskujejo preteklost, zato da lahko razumemo in se odzivamo na sedanjost in se bolje pripravimo na prihodnost. Geografija raziskuje planet in seveda tudi zelo aktualne okoljske spremembe. Komuniciranje in mediji spoznavajo hitre in zanimive spremembe družbe. Jezikoslovni programi italijanistika, angleški jezik, francoski jezik in •slovenski jezik nudijo študentom poglobljena in dodatna znanja teh jezikov. Prav tako lahko na novo usvojijo kitajski, ruski, španski in furlanski jezik.

Nudijo tudi dvopredmetne kombinacije programov in dobro mero izbirnosti, kar omogoča sodobno interdisciplinarno povezovanje znanj v skladu z interesi posameznega študenta.

Za tiste bolj radovedne so pripravili dve virtualni klepetalnici, kjer bodo dijaki lahko izvedeli več o študiju humanistike v Kopru:

• Četrtek, 26. 11. 2020, od 14.00 do 15.00: Klepet o študiju na Fakulteti za humanistične študije;

• Petek, 27. 11. 2020, od 14.00 do 15.00: Klepet o študiju na Fakulteti za humanistične študije.