FAKIN OSTAJA NA ČELU VINAKOPER: Med načrti tudi sončna elektrarna

Koper

Nadzorni svet Vinakoper je na včerajšnji seji direktorju družbe Borutu Fakin soglasno podelil še en mandat za obdobje od marca 2023 do marca 2028. Ocenili so namreč, da je družba Vinakoper v času prvega Fakinovega mandata naredila uspešen preboj na nove tuje trge, prenovila ključne linije svoje ponudbe vin ter se usmerila v razvoj inovativnih produktov ter trajnostno poslovanje.

"Za nami je nekaj težkih preizkušenj, ki jim je botrovala predvsem epidemija. Za nami je tudi nekaj pomembnih, uspešnih korakov v povsem nove smeri in pristope," je včeraj povedal direktor Vinakoper Borut Fakin.

Kot je dodal, je Vinakoper danes družba, ki odraža vrednote, značaj, zgodovino in kulturo Istre. "Je pomemben povezovalec, spodbujevalec in nosilec prebojnih, inovativnih pristopov, predvsem pa je stičišče ljudi – zaposlenih, ki že leta v družbi ustvarjajo to zgodbo uspeha, njenih partnerjev in seveda kupcev. Voditi tako družbo je posebna čast," je ob zahvali za podeljen nov mandat dejal Fakin. 

Borut Fakin bo Vinakoper vodil še dodatnih pet let. 

Poslovanje družbe bo v naslednjih letih temeljilo na treh ključnih stebrih: rasti prihodkov, stroškovni učinkovitosti ter trajnostnemu poslovanju. "V naslednjih pet let vstopamo s strategijo nadaljnje rasti prihodkov tako na domačem kot tudi na tujih trgih ter zavezani inovativnim pristopom uvajanja novih trajnostnih standardov poslovanja," je še pojasnil Fakin.

Družba je sicer v zadnjih petih letih beležila stabilno poslovanje, ki je uspešno kljubovalo posledicam epidemije. Prenovila je več kot 51 hektarjev vinogradov, modernizirala kmetijsko in proizvajalno opremo ter s tem uvedla še bolj trajnostne in okolju prijazne proizvodne procese. Ena zahtevnejših in uspešno izpeljanih investicij je bila tudi celostna prenova Hiše Refoška, ki je vključevala prenovo vinskega butika, restavracije KOGO in dveh degustacijskih prostorov. Družba je razvila tudi vrsto novih, inovativnih produktov ter prenovila ključne linije Okusi Istre, Koper, mirna vina Capris, Zakladi Istre, Penine Capri in tako dalje.

Na strehi vinske kleti bo zrasla sončna elektrarna 

Tudi v prvo polovici letošnjega leta se lahko pohvali s spodbudnimi prodajnimi rezultati. V družbi pa že nekaj časa uvajajo tudi ukrepe zniževanja vstopnih stroškov, kljub temu, da cene vhodnih materialov naraščajo. Eden izmed ukrepov je investicija v izgradnjo sončne elektrarne na sedežu podjetja, s katero bo družba zmanjšala stroške energije ter ogljičnega odtisa družbe, so še sporočili iz Vinakoper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija