EVROPSKA SREDSTVA ZA ELITNO VILO NAD IZOLO? Šuštarjeva znova pod drobnogledom

Izola

Boris in Rosana Šuštar, ki sta pred približno mesecem dni bila v javnosti "linčana" zaradi nečloveških pogojev, v katerih naj bi delali njuni delavci v obratu pakiranja rib Marinblu na Kozini, si na elitni lokaciji nad Izolo gradita vilo. Ob tem so se pojavili sumi, da sta si za gradnjo luksuznega domovanja "sposodila" del evropskih sredstev, ki sta jih pridobila za gradnjo nove pakirnice v Izoli, a jih Šuštarjeva zavračata.

O gradnji elitne vile nad Izolo je prvi poročal Reporter. Rosana Šuštar je za POP TV pojasnila, da gradijo družinsko hišo, in sicer s pomočjo posojila. Kategorično je zavrnila špekulacije, da so si pri gradnji pomagali z evropskimi sredstvi, ki jih je podjetje Marinblu pridobilo za izgradnjo nove pakirnice rib le nekaj kilometrov stran. Kot je še pojasnila, so od Evrope dobili 2,2 milijona evrov.

Sum na povezavo med dobljenimi evropskimi sredstvi in gradnjo luksuznega domovanja na elitni lokaciji se ob "zgodovini" zakoncev Šuštar pojavi kar sam od sebe. Pred mesecem dni so v javnosti namreč prišle izpovedi nekdanjih zaposlenih v podjetju Marinblu o grozljivem izkoriščanju. Med drugim naj bi delali tudi nepretrgoma 40 ur, za mizerno plačilo, pod nenehnim nadzorom. Poleg številnih kršitev delavskih pravic so vzniknili tudi očitki o pakiranju domnevno oporečnih rib.

Od pojava zgodbe v javnosti je obrat obiskalo že več inšpektorjev, a je ta še vedno odprt.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  29 .07. 2022 ob  14: 45
14
škifo !!!! in posmeh vsem poštenim ljudem
ZigaZois |  28 .07. 2022 ob  23: 50
35
Podoben članek sem že komentiral.
Določena podjetja ali ljudje so nedotakljivi. Ko inšpektor ne sme izdati odločbo, ki bi škodovala nedotakljivim je ne izda ali pa se poizkusi izvleči tako, da se v odločbi opre na neko šdudijo ali dokumente kakšne institucije in napiše, da je vse v redu, glede na omenjene dokumente. Inšpektorji se na tak način poskušajo otresti odgovornosti za svoje NE-ukrepanje.