EU SUVERENO KORAKA PROTI CILJU: Do konca poletja naj bi dosegli 70-odstotno precepljenost

Svet

V Evropski uniji bo do konca tedna skoraj 60 odstotkov odraslih prejelo vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19, polno cepljenih pa bo skoraj 40 odstotkov odraslih, je v Bruslju včeraj dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Unija se s tem približuje zadanemu cilju, da do konca poletja cepi 70 odstotkov odraslih.

EU si je zadala cilj, da bo do poletja dosegla 70-odstotno precepljenost odraslega prebivalstva, pri komisiji pa zagotavljajo, da bo na voljo dovolj cepiva, da bo ta cilj dosežen. Po besedah von der Leynove bo do konca tedna v EU dobavljenih več kot 420 milijonov odmerkov cepiva, s čimer je unija presegla zadani cilj za drugo četrtletje.

Skoraj 60 odstotkov odraslih bo prejelo vsaj en odmerek cepiva, skoraj 40 odstotkov odraslih pa bo polno cepljenih. "To je velik korak naprej," je povedala na včerajšnji novinarski konferenci ob koncu dvodnevnega zasedanja voditeljev članic EU. Spoprijemanje s pandemijo je bila sicer ena od osrednjih tem vrha.

Ob tem je izrazila zaskrbljenost zaradi nove različice virusa delta, ki se naglo širi. V Veliki Britaniji je že prevladujoča različica, je opozorila. Pozvala je k budnosti, pri tem pa izpostavila pomen cepljenja. "Moramo cepiti, cepiti, cepiti," je dejala von der Leynova.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fritla |  26 .06. 2021 ob  12: 25
Bravo Evropa.
Mi pa capljamo pri 30 %.
Šengenska evropa ima 420.000.000 prebivalcev.
Pa naj še kdo reče, da pri nas ni novaxx mrzlice.