ESKTREMNI SKOK SE JE GROZLJIVO PONESREČIL: Na Rakovi špici umrl padalec

Kronika

Nekaj minut po 13. uri se je na pobočju Rakove špice, v občini Kranjska Gora, zgodila grozljiva tragedija. Umrl je "BASE jump" padalec.

Fotografija je simbolična. 

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, se je na pobočju Rakove špice danes popoldan smrtno ponesrečila oseba z opremo za "base jump". Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so s pomočjo dežurne ekipe GRS Brnik in helikopterjem dvignili preminulega z nedostopnega terena, prepeljali v dolino in ga predali pristojnim službam.

Nesrečni slovenski padalec je po prvih ugotovitvah kranjskih policistov takoj po skoku izgubil kontrolo nad letenjem in umrl po trčenju v skalno polico. Umrl je na kraju. Postopki še potekajo, piše STA.

Skoki BASE so ekstremna zvrst padalstva. BASE je angleška kratica za Building (zgradba), Antenna (antena - nenaseljen stolp), Span (most, obok, kupola) in Earth (klif ali katerakoli druga naravna formacija). Kratice nakazujejo od kod skačejo padalci, ki se ukvarjajo s to zvrstjo padalstva. V številnih državah je ta zvrst padalstva prepovedana, zato se številni padalci z njo ukvarjajo ilegalno, piše Wikipedija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija