Erjavec v Grižah pri Žalcu sklenil volilno kampanjo

Predsednik DeSUS in kandidat za poslanca v DZ Karl Erjavec, ki kandidira v četrtem volilnem okraju pete volilne enote, je popoldne v Grižah pri Žalcu sklenil volilno kampanjo pred nedeljskimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami. V svojemu nagovoru je povedal, da se zavzema za vrnitev dostojanstva ljudem z dvigom

Po Erjavčevih besedah so upokojenci delali 30, 35 ali 40 let, danes pa prejemajo nizke pokojnine, ki komaj zadoščajo za preživetje. Ocenjuje, da je tudi delavcem, ki hočejo delati, pa dela nimajo, odvzeto dostojanstvo, saj ne morejo preživljati svojih družin.

"Mladi se šolajo, starši pa trepetamo, če bodo šolanje zaključili in ko diplomirajo, ugotovimo, da ne morejo dobiti služb," je še dejal prvak DeSUS.

Na predvolilnem srečanju se je predstavila tudi dosedanja poslanka stranke v DZ Marinka Plevčak, ki kandidira v petem volilnem okraju pete volilne enote.

Kot je povedala Plevčakova, bi se vsekakor še naprej zavzemala za socialno državo, da upokojenci ne bi padli še nižje v revščino. Po njenih besedah je okrog 300.000 upokojencev v Sloveniji pod pragom revščine, prag revščine pa je na 660 evrih.

Pozornost bi namenila tudi mladim, ki so nezaposleni, in tistim, ki so po 40. ali 50. letu starosti ostali brez posla in so trajno nezaposleni. Za Plevčakovo je kriminal, da delavci delajo, za svoje delo pa prejemajo zelo nizke plače in nimajo poravnanih prispevkov.