EMINENTEN OBISK: ZRS Koper gostil nekdanjega uglednega politika in diplomata

Koper

V začetku tedna so na Znanstveno-raziskovalnem središču (ZRS) Koper gostili Zvoneta Dragana, nekdanjega uglednega politika in diplomata. Obisk sovpada z izidom njegove avtobiografije.

Fotografija s predstavitve na ZRS Koper, 19. novembra 2018

Zvone Dragan ni le nekdanji ugledni politik in diplomat iz časa Jugoslavije in samostojne Slovenije, ampak tudi izpostavljena javna osebnost, ki se še vedno oglaša v zvezi z aktualnim mednarodnim položajem Republike Slovenije, neposredno pa je povezan tudi z raziskovalnim delom, ki ga v okviru različnih projektov razvijajo v ZRS Koper. Draganov obisk v Kopru v začetku tedna sovpada z izidom njegove avtobiografije, k izidu katere sta močno pripomogla tudi sodelavca ZRS Koper, prof. dr. Jože Pirjevec in dr. Jure Ramšak, kar je avtor med predstavitvijo tudi posebej izpostavil.

Sicer pa je s svojimi pričevanji o burnem času, ki ga je preživel kot najvišje postavljeni Slovenec na zveznem sekretariatu za zunanje zadeve v času slovenskega osamosvajanja, že pred dvema letoma sodeloval na okrogli mizi, ki so jo v okviru mednarodne znanstvene konference pripravili člani Inštituta za zgodovinske študije ZRS Koper.

Zvone Dragan na eni od predstavitev svoje avtobiografije Od politike do diplomacije

Ker je ZRS Koper nedavno sklenil projekt bilateralnega sodelovanja s Capital Normal University iz Pekinga, kjer je Zvone Dragan v drugi polovici osemdesetih let služboval kot jugoslovanski veleposlanik, so za ZRS Koper dragocene tudi njegove kitajske izkušnje in napori pri gradnji mostov s to velesilo, s čimer želijo v ZRS Koper danes nadaljevati tudi sami.

Deli novico: