ELLA-RAVKA IN MARTIN PO OKREVANJU VRNJENA V MORJE: Hude poškodbe, ki jih želvam povzroča človek (VIDEO)

Svet

V zalivu Slana na otoku Veliki Brion so danes v morje vrnili dve morski želvi, glavati kareti, Ello-Ravko in Martina, ki so ju poškodovani našli v hrvaškem Jadranu. Za želvi so skrbeli v centru za okrevanje morskih želv, ki deluje v okviru puljskega akvarija.

Martin

Želva Ella-Ravka je bila v centru za okrevanje od začetka julija lani, ko jo našli poškodovano v zalivu Jazine blizu Zadra. Imela je poškodbe na desni strani oklepa ter globoke vreznine sredi oklepa, ki jih je utrpela zaradi trka s plovilom. Ugotovili so, da je imela tudi zlomljena rebra.

Poškodbe so sanirali in Ello-Ravko so sredi septembra prepeljali v rehabilitacijski zunanji bazen v nacionalnem parku Brioni, da bi se pripravila za vrnitev v morje, je puljski akvarij objavil na Facebooku. Kot so dodali, je želva med okrevanjem pridobila osem kilogramov.

Manjša želva, ki so jo danes spustili v morje, samec Martin, pa je prispel v Pulj iz Malega Lošinja konec aprila letos. Martinu so v požiralniku našli ribiški trnek velikosti 7,5 centimetra. Po operaciji si je hitro opomogel, med šestmesečnim okrevanjem se je zredil skoraj za kilogram, so še zapisali.

Luka-Amadeo

Puljski akvarij je prvi hrvaški center za okrevanje morskih želv. V centru trenutno skrbijo za še tri želve. Med njimi je veliki samec Luka-Amadeo, ki ima hujše poškodbe glave, so navedli. Sodelujejo s parkom Brioni, ki je tudi nacionalni center za okrevanje poškodovanih divjih živali, predvsem za zdravljenje želv in ptic, vključno s tistimi, ki jih zaplenijo od tihotapcev živali.

????????????????-???????????????????? i ???????????????????????? su oporavljene morske kornjače koje se sutra 25.10.2021. vraćaju u more. ????????????????-???????????????????? pristigla je u...

Objavil/a Aquarium Pula dne Ponedeljek, 25. oktober 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija