ELEKTRIČNA MOBILNOST V PIRANU: Po mestnih ulicah vozita dva nova Dostavka

Piran

Javno podjetje Okolje Piran po starem mestnem jedru Pirana potnike in blago odslej prevaža z dvema novima električnima voziloma Dostavko. Skupaj jih imajo že sedem.

Dostavko je v Piranu prisoten že od leta 2016 in je pomemben člen javnega prevoza, saj uporabnikom vsakodnevno lajša dostop in dostavo v in iz starega mestnega jedra. Da bi tako ostalo še naprej, so v Javnem podjetju Okolje Piran vozni park okrepili z dvema novima voziloma na električni pogon, ki jima eno polnjenje omogoča dobre štiri ure avtonomije delovanja.  

Trenutno storitev brezplačnega prevoza izvajajo s štirimi vozili, ki vozijo izmenično v parih (dve sta v uporabi, medtem ko se drugi dve polnita), dva Dostavka sta na servisu, eno vozilo pa so posodili Vrtcu Mornarček za razvoz kosil v času obnove Ulice IX. Korpusa.

Novi električni vozili bosta, tako kot ostali Dostavki, zagotavljali udoben in okolju prijazen prevoz po Piranu, saj ne proizvajata hrupa ter izpuhov.

Brezplačna storitev Dostavka je meščanom in obiskovalcem v poletnih mesecih na voljo vsak dan med 9. in 17. uro. Naročiti ga je možno največ eno uro pred želenim prevozom na klicni številki 031/288-574 in 031/391-992.