EKSPLOZIVNO SREDSTVO NASTAVIL KOPRČANU PRED VHODNA VRATA: To so prve ugotovitve policistov

Kronika

Že včeraj smo poročali, da je v starem mestnem jedru Kopra prišlo do eksplozije. Koprski policisti so včeraj ob 13.17 pri Izolskih vratih obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Zdaj so znane podrobnejše ugotovitve  neznani storilec je pred vhodna vrata nastavil pirotehnični izdelek (petardo), ki je poškodoval vrata in omet. Policisti o tem še zbirajo obvestila, opravili so ogled, sledi kazenska ovadba.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 90 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 284 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, pet z lažjimi in eno s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali sedem vlomov, tri tatvine in dve kaznivi dejanji z elementi nasilja. Zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo pet intervencij.

Včeraj dopoldne je v Gorjanskem več policistov, gasilcev in drugih prostovoljcev iskalo pogrešano osebo. Moški je bil v nadaljevanju najden živ.

Neznani storilec je tekom noči vlomil v gostinski lokal v Portorožu in iz notranjosti odtujil 400 evrov gotovine. Opravljen je bil ogled. Vlomljeno je bilo tudi v gostinski lokal v Fiesi, kjer si je storilec nezakonito prilastil 600 evrov gotovine. Policisti bodo v obeh primerih napisali kazensko ovadbo.

Na cesti Misliče–Vareje je ob 14.41 padla 43-letna motoristka, ki se je pri padcu lažje telesno poškodovala. Na cesti Divača–Kozina pa je 32-letni motorist ob 15.11 trčil v srno, padel po vozišču in se prav tako lažje telesno poškodoval.

Ob 14.47 je v eno od koprskih trgovin vstopil neznanec in od blagajničarke zahteval denar. Ker mu ga le-ta ni izročila je moški iz trgovine pobegnil. Policisti o storilcu še poizvedujejo, po končani preiskavi ga bodo kazensko ovadili.

Na kolesarski stezi ob Škocjanskem zatoku je popoldan padel 59-letni kolesar. Policisti so ugotovili, da je moški izgubil oblast nad kolesom, padel in se pri tem huje telesno poškodoval po glavi. Oskrbeli so ga v izolski bolnišnici.

Ob 23.26 so policisti v Sežani ustavili 46-letnega državljana Italije, ki je osebni avtomobil vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bodo policisti napisali še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija