EKOLOŠKA KATASTROFA V ISTRI: V premanturskem kampu na terenu vse pristojne službe, aktivirali tudi letalo (FOTO)

Kronika

V premanturskem avtokampu Stupice se je zjutraj zgodila ekološka katastrofa, poroča Glas Istre. V enem od zalivov so v morju našli večjo količino nafte. V teku je čiščenje ter sanacija obale in morja.

Puljska luška kapitanija je takoj po prejemu informacije o prisotnosti ogljikovodikov v morju poslala na teren službe, aktivirala center za obveščanje in obvestila vse pristojne institucije. Prvi korak ob prihodu na teren je bil postavitev pivnikov, ki so najboljše sredstvo za sanacijo tovrstnih onesnaženj, piše na spletni strani Občine Medulin.  

Pristaniška uprava je naročila tudi prelet uradnega letala, da bi ugotovili obseg prizadetega območja. Za zdaj je znano le, da gre za ogljikovodikovo onesnaženje neznanega izvora. Ugotovili so še, da je onesnaženje prišlo z morja z južne strani.

Gasilski poveljnik in vodja štaba civilne zaščite Dino Kozlevac je povedal, da je trenutno na terenu 80 gasilcev, 20 vozil in 5 plovil, od tega eno gasilsko plovilo, eno plovilo luške kapitanije, preostala tri pa so lokalna plovila. Poudaril je, da so vse službe na terenu pristopile k postavljanju pivnikov (približno 800 m) in čiščenju obale.

Vse službe bodo do nadaljnjega na terenu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija