"EGOIZMA, PRIMITIVIZMA, OBJESTNOSTI POLNE CESTE": S to vožnjo je dobro razburil; nekateri ga branijo (VIDEO, ANKETA)

Slovenija

Na družbenem omrežju Facebook se je včeraj pojavil videoposnetek vožnje, ki je hkrati razjezila in razočarala. "Egoizma, primitivizma, objestnosti polne ceste," so ob njem zapisali v nevladni organizaciji Ustvarimo reševalni pas na avtocestah.

"Danes smo izredno razočarani nad prikazanim na cestah!" so včeraj zapisali v nevladni organizaciji, ki dnevno opozarja o pomembnosti ustvarjanja reševalnega pasu ob zastojih na cestah. "Egoizma, primitivizma, objestnosti polne ceste, za konec dneva, ko se je promet nekoliko umiril, pa dobimo še spodnji posnetek," so pripisali v objavi.

Posnetek namreč prikazuje črnega Audija, ki drvi za vozilom, ki ga snema. Ob tem pa je slišati sirene.

BONUS VIDEO: Pedofili prežijo tudi na naših plažah; kako reagirati?

Kot so pojasnili v nevladni organizaciji, se je osebno vozilo priključilo intervencijskemu vozilu, da bi kar najhitreje opravilo pot in se izognilo vsakršni gneči ali zastojem.

"Priključitev intervencijskemu vozilu je podlo in nevarno dejanje, saj ogroža celotno posadko vozila, sebe in pacienta, če gre za reševalno vozilo," so opozorili. S takšnimi primeri pa se predvsem reševalci na žalost srečujejo dnevno. "Samo usposobljenosti voznikov gre zahvala, da se še ni zgodilo kaj hujšega," so dodali.

Danes smo izredno razočarani nad prikazanim na cestah❗ Egoizma, primitivizma, objestnosti polne ceste, za konec dneva, ko se je promet pa nekoliko umiril, pa dobimo še spodnji posnetek... ???????? Priključitev intervencijskemu vozilu je podlo in nevarno dejanje, saj ogroža celotno posadko vozila, sebe in pacienta, če gre za reševalno vozilo. S takimi primeri se, predvsem reševalci, srečujejo na dnevni bazi in samo usposobljenosti voznikov gre zahvala, da se še ni zgodilo kaj hujšega. Predpisana kazen za tako ravnanje se je v 2021 iz 80 dvignila na 300 EUR, lahko pa kar naštevamo še druge prekrške, ki jih lahko očitajo "vozniku". PS: prijavo dejanja lahko naredi le voznik dotičnega intervencijskega vozila oz. avtor posnetka, če so to storili pa nam ni znano. #ozaveščamo #skupaj #zastoj #LevoDesno #zavodreševalnipas #reševalnipas #RešiŽivljenje

Objavil/a Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah dne Ponedeljek, 01. avgust 2022

Ob tem so še izpostavili, da je takšno dejanje kaznivo, zanj je predpisana kazen, ki se je v lanskem letu z 80 evrov dvignila na 300. Prijavo lahko naredi sicer samo voznik dotičnega intervencijskega vozila oz. avtor posnetka. Če so to storili tudi pri včerajšnjem primeru, pa ni znano.

Pod objavo posnetka se je med uporabniki družbenega omrežja razvila vneta razprava, saj nekateri v početju voznika Audija ne vidijo ničesar spornega, češ da bi bil prekršek le, če bi vozil po sredini, da so za intervencijskim vozilom in Audijem vozila še druga vozila, da ni nikogar ogrožal in podobno. Menijo, da bi se mu lahko očitalo le, da ni držal ustrezne varnostne razdalje.

Kaj pa vi, odobravate početje voznika Audija ali ne? Sodelujte v naši anketi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija