E 3 V POPOLNI LASTI PETROLA: Obljubljajo, da pet let ne bodo odpuščali

Slovenija

Energetski koncern Petrol je po izpolnitvi odložnih pogojev s prodajalcem Elektro Primorska v torek zaključil nakup 100-odstotnega poslovnega deleža v družbi E 3, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Petrola. Kot so dodali, nameravajo razvijati poslovanje družbe E 3 in ohranjati obstoječa delovna mesta.

Elektro Primorska in Petrol sta kupoprodajno pogodbo podpisala februarja lani. Višine kupnine takrat niso razkrili, se je pa Petrol zavezal, da ne bo selil sedeža podjetja iz Nove Gorice, najmanj pet let ne bo odpuščal zaposlenih in bo še naprej razvijal podjetje.

Podjetje E 3 je leta 2019 ustvarilo okrog 90 milijonov evrov prihodkov in je v Sloveniji četrti največji prodajalec električne energije. Njegov tržni delež na slovenskem trgu je v povprečju 11-odstoten, med gospodinjskimi odjemalci pa dosega okrog 15 odstotkov.

S prodajo E 3 je Elektro Primorska izločila maloprodajo, ker pomeni, da bo izpolnila enega od formalnih pogojev za pridobitev koncesije sistemskega operaterja za distribucijsko omrežje na območju Primorske.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija